Türkiye Cumhuriyeti Çanakkale Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çanakkale Sanat Tiyatrosu’nun "Çanakkale Destanı" oyunu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı işbirliğinde KKTC’de sergilenmeye devam ediyor.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, daha önce Gazimağusa ve Güzelyurt ilçelerinde sergilenen oyun bugün Lefkoşa'da Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde gösterildi.

Gösterime 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, TC Büyükleçiliği 1. Müsteşarı Seyit Mehmet Apak, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş, İlköğretim Dairesi Müdürü Bumin Paşa, dernek ve kurum yetkilileri ile 800 öğrenci katıldı.

Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi korosunun konseriyle başlayan gösterim Güvenlik Kuvvetleri Bando Komutanlığının konseriyle devam etti. Slayt gösterisinin ardından Çanakkale Destanı adlı tiyatro oyunu sergilendi.  

“Çanakkale Destanı” oyununun yazarı ve yönetmeni Abdülkadir Katra, Çanakkale Zaferinin 100.yılında aziz şehitlerin hatıralarını, göstermiş oldukları büyük fedakârlıkları ve emanet ettikleri Çanakkale ruhunu KKTC'de yaşatmak için yola çıktıklarını belirtti.

Çanakkale Sanat Tiyatrosu’na, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turnesi boyunca Çanakkale Valiliğini temsilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu eşlik ediyor.

"Çanakkale Destanı" oyunu program dâhilinde yarın Girne Anafartalar Lisesi Tiyatro Salonu'nda, Cuma günü ise İskele Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Gösterimler 10.00 – 12.00 saatleri arasında olacak.

1444228932.jpg

1444228931.jpg

1444228930.jpg

1444228929.jpg