Telsim ile Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) işbirliğinde düzenlenen “Çocuk Gözüyle Kıbrıs’ta Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları, yarın düzenlenecek sergide açıklanacak.

Yarışmada dereceye giren eserler ile yarışmaya katılan fotoğraflar arasından seçilen eserlerin yer alacağı sergi, yarın saat 17.30’da Lefkoşa İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’nda açılacak.

Telsim’den yapılan açıklamaya göre sergi 14 Haziran’a kadar mesai saatleri içerisinde gezilebilecek.

Fotoğraf sanatını çocuklara sevdirmek ve onları fotoğrafla ilgilenmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya, ilkokul ve ortaokul kategorisinde toplam 325 fotoğraf katıldı.

Yarışmanın ilk değerlendirmesinde, toplam 117 eser sergileme hakkı kazanırken, bunların içinden finale kalan 25 eser arasında derecelendirme yapıldı.

Telsim ve FODER iş birliğinde 3 yıldır düzenlenen fotoğraf yarışmaları kapsamında düzenlenen “Çocuk Gözüyle Kıbrıs’ta Yaşam” fotoğraf yarışmasının sergi açılışında dereceye giren ve fotoğrafları sergilenmeye hak kazanan çocuklara Telsim tarafından ödüller teslim edilecek.

ÇOCUKLAR HEDİYELERLE ÖDÜLLENDİRİLECEK

İlkokul ve ortaokul kategorilerinde gerçekleşen yarışmanın her iki kategorisinde de birinci seçilenlere Vodafone Smart Tablet 7”; ikincilere Samsung Coreprime cep telefonu; üçüncülere modem ve bir aylık 5 GB internet paketi hediye edilecek.

Yarışmada ayrıca Telsim Özel Ödülü olarak Samsung Android fotoğraf makinesi armağan edilecek. Fotoğrafları sergilenmeye layık görülen çocuklara ise FODER’den üç haftalık “Temel Fotoğrafçılık Eğitimi” verilecek.