Çocuklar, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) eşliğinde Mozart’tan ve Hayd’dan klasikleri ve ülkenin anonim şarkılarını söyleyecek.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ülkedeki çocuk koroları ilk kez bir senfoni orkestrası eşliğinde sahneye çıkacak. Konsere İspanya’da Uluslararası Müzik Yarışması'nda birincilik ödülü kazanan 8 yaşındaki piyanist Suna Alsancak da solist olarak katılacak.

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Erkan Dağlı yönetimindeki DAÜ-Sem Ada Işığı Orkestrası ve Hare Yakula yönetimindeki Lefkoşa Belediye Orkestrası Çocuk Korosu işbirliğiyle düzenlenen “Çocuklardan Bayram Konseri” 22 Nisan Cuma günü saat 19.00’da YDÜ AKKM’de yer alacak.

W. A. Mozart’dan “Küçük bir gece müziği” ve J. Hayd’dan “Re minor piyano konçertosu” gibi dünya klasikleri, çocuk şarkıları ile birlikte ülkenin anonim şarkılarından “Münüse” ile “Dillirga” ve Cemal Özgürsel’in bestesi olan “Portokal Atışalım” Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve çocuk koroları tarafından birlikte icra edilip seslendirilecek.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı’nın da katılacağı konser halka açık ve ücretsiz olacak ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şef’i Ali Hoca’nın yönetiminde, Suna Alsancak’ın solistliği ve Barış Refikoğlu’nun anlatımı ile gerçekleşecek.