Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde ve DAÜ Akademik Personel Sendikası DAÜ-SEN katkılarıyla “Fonetik İzdüşümler” isimli Şiir ve Piyano Dinletisi gerçekleştirildi. 5 Kasım 2015 Perşembe günü, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, saat 19:30’da gerçekleştirilen söz konusu etkinlik ile şiir ve müzik severler unutulmaz ve sanat dolu bir gece geçirdiler.

Söz konusu gecede açılış konuşmasını gerçekleştiren Yeşim İlkan, ilk konseri 24 Mart 2015’de Lefkoşa’da gerçekleştirdiklerini, ikincisini ise DAÜ’nün desteği ve ev sahipliğinde Gazimağusa’da gerçekleştireceklerini kaydetti. Müziği ve şiiri bir araya getirerek paylaşmak istediklerini kaydeden İlkan, “sizlerin burada olması bizlere büyük bir güç ve motivasyon veriyor.” ifadelerini kullandı. İlkan, DAÜ Rektörlüğü’ne ve DAÜ-SEN’e desteklerinden ötürü de teşekkür etti.  

DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca DAÜ’nün dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerle bir kültür mozağiyi olduğunu ve öğrencilerle sadece eğitim, öğretim değil sosyal kültürel aktivitelerle de bir araya getirdiklerini kaydetti. DAÜ’nün kültürel faaliyetlere önem gösterdiğini vurgulayan Prof. Dr. Amca, “bizlere böyle güzel bir gece yaşatacağınız için teşekkür ederiz.” ifadeleri kullandı.

Gecede ülkemiz şairlerinden Altay Burağan, Arif Albayrak, Ayşe Tural, Fatma H. Akilhoca, Feriha Altıok, İlkay Adalı, Neriman Cahit, Şirin Zaferyıldızı ve Talat Ürer  birbirinden güzel şiirleri seslendirdiler. Piyanosuyla Yeşim Beyaz İlkan, gitar ve şarkılarıyla Alev Arsal geceye renk kattılar. Söz konusu geceye DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker V. Osam’ın yanı sıra halktan da yoğun katılım oldu.