İstanbul'da gerçekleştirilen Sansev Korolar Festivali'ne katılan DAÜ Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği Programı Korosu, Festival sonunda Değerlendirme Kurulu'nun “BİRLİKTELİK” ödülü ile ödüllendirildi.

Koro Şefi Erkan Dağlı'nın hazırlayıp yönettiği koro, düzenlemelerini Oskay Hoca'nın yaptığı Kıbrıs Çoksesli Halk Türküleri'nden Al Yemeni Mor Yemeni, Durnam, Hanaylar Yaptırdım türküleri ile Yalçın Tura'nın Gül Yine Sen eserlerini başarı ile seslendirdi. Kıbrıs Türk Halk Müziği Çoksesli Koro eserlerinin seslendirildiği festivalde DAÜ Korosu, seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Geçtiğimiz günlerde DAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ülker Vancı Osam tarafından da kabul edilen Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Başak Gorgoretti, Dr. Alev Müezzinoğlu ve Koro Şefi Öğretim Görevlisi Erkan Dağlı, festivalde koronun performansı hakkında Eğitim Fakültesi Dekan Vekili’ne bilgi vererek aldıkları ödülü paylaştılar. Gelecek yıllarda Avrupa'da gerçekleştirilen koro festivallerine ve yarışmalarına katılmak isteğinin vurgulandığı görüşmede, Üniversite Rektörlüğü’ne ve Eğitim Fakültesi Dekanlığı'na destekleri için teşekkür edildi.