5 Şubat 2015 tarihinde, saat 11:30’da, DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu öğretmenler odasında gerçekleştirilen kitap tanıtımında Soy, romanın içeriği hakkında genel bilgiler verip böyle bir günde davetini geri çevirmeyip gelenlere teşekkürlerini iletti.

Kitabın 1973 – 74 döneminde 18 yaşındaki genç bir kızın yaşadıklarını konu alan kurgu bir roman olduğunu dile getiren Soy, kitabın Kıbrıs kültürünü tanıtıcı bir şekilde yazıldığını da belirtti. Söz konusu roman önümüzdeki hafta içerisinde Deniz Plaza’larda satışa sunulacaktır.

Bahar Atma Soy Kimdir?                                   

Bahar Atma Soy, 1975 yılında Gazimağusa’da doğdu. 1993 yılında Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nden mezun oldu. 1997 yılında DAÜ İngiliz Dili Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’nda İngilizce okutman olarak göreve başladı.  Hala aynı görevi sürdürmektedir. 2010 yılında ‘Minik Arkadaşım’ adlı bir çocuk hikayesi yayınlayıp kanser hastaları yararına satışa sundu. Çeşitli magazin dergilerinde bazı yazı ve şiirleri yayınlandı. Soy, evli ve iki çocuk annesidir.