Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Mart ayı içerisinde üç ayrı konser düzenlemeye hazırlanıyor. Düzenlenecek olan konserler ile hem DAÜ öğrencilerinin hem çalışanlarının hem de Gazimağusa halkının sanatla daha yakınlaşmasına olanak sağlamak amaçlanıyor.

DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hatice Hasipoğlu, ilk konserin 9 Mart 2016 tarihinde saat 19:30’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirileceğini bildirdi. Söz konusu konser Türkiye Cumhuriyeti (TC) Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası viyolonsel ve piyano sanatçıları Şinasi Çilden, Doç. Dr. Selçuk Bilgin ve Doç. Dr. Şebnem Orhan’ın katılımı ile gerçekleştirilecek.  

Flütist Halit Turgay ve piyanist Lillian Tonella tarafından verilecek olan ikinci konser ise 17 Mart 2016 tarihinde saat 19:00’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek olan ilk iki konserin ardından gelirin tümünün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet hastanesi Çocuk Onkoloji Merkezi’ne bağışlanacağı üçüncü konser gerçekleştirilecek.

Söz konusu konser DAÜ ve Mağusa Sanat Merkezi (MASAM) işbirliği ile 22 Mart 2016 tarihinde sanatçı Tolgahan Çoğulu ve Sinan Cem Eroğlu’nun katılımı ile düzenlenecek. Konserde Türk müziğinde kullanılan melodilerin orijinal tonu ile icraasına olanak sağlamak amacıyla Tolgahan Çoğulu tarafından tasarlanan ‘ayarlanabilir mikrotonal gitar’ kullanılacak.