Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin ülkedeki kültür sanat etkinliklerini belgelemek amacıyla 2006 yılının sonunda gazete formatında yayınlamaya başladığı Defne Kültür Sanat Dergisi’nin 30. sayısı yayınlandı.

Sergi, müzik-dans, sinema, festival, halk bilimi, tiyatro ve edebiyat bölümlerinin yanı sıra çeşitli röportajların yer aldığı Kasım 2014 tarihli 30. Defne Kültür Sanat Dergisi dağıtılmaya başlandı.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre elde olmayan nedenlerle baskısı gecikmiş bulunan Dergi, 1 Ocak – 31 Mayıs 2014 tarihleri arasında KKTC’de düzenlenen ve KKTC’li sanatçıların yurt dışında düzenlediği veya katıldığı etkinlikler hakkındaki haberleri içeriyor.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp’in sunuş yazısı ile okuyucusuna seslenen Dergi’nin düzeltisini, ilkokul öğrencileri için Türkçe Dilbilgisi kitabı da bulunan Kültür Dairesi Emekli Müdür Vekili Candaş Yolga yaptı. Dergi’nin yayına hazırlanmasında ise Daire Müdürü Nilay Tunçalp, Kültür Dairesi personelinden Anıl Özatenç, Bedia Kale, Dr. Fatoş Giritli, Günsal Ç. Akkanat, Güzide Alicik, Işıl Candan, Pervin Aremek ve Süleyman Akosman olurken Dergi’nin grafik tasarımını da Günsal Ç. Akkanat yaptı.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamada, 1500 adet olarak basılan Defne Kültür Sanat Dergisi’nin sanatçılar ve kültür sanatla ilgili sivil toplum örgütlerine ücretsiz olarak dağıtıldığı, Dergi’yi okumak isteyenlerin de Daire’den temin edebilecekleri bildirildi.