Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mimarlık Fakültelerinde Yarı Zamanlı olarak öğretim görevi yapan Uzm. Mimar Şifa Arı Demircioglu'nun ilk ders kitabı olan 'Mimar Gözüyle Rhinoceros' isimli kitap, Işık Kitabevi tarafından yayınlanarak Işık Kitabevi raflarında yerini aldı.

Şifa Arı Demircioğlu, öğrencilerinin yoğun talebi üzerine 'Rhinoceros' 3 boyutlu modelleme programını temel seviyede ve anlaşılması kolay olan görsellerle anlatan ilk kitabını yazarak, öğrencilerin derslerde yardımcı kaynak olarak kullanabilecekleri bir ders kitabı haline getirmiştir.

Modelleme programlarına ilgi duyan mimar, iç mimar, tasarımcılar da artık bu kitap sayesinde tasarımlarını kısa sürede ve çok kolay bir şekilde 3 boyutlu olarak müşterilerine kolaylıkla aktarabileceklerdir.

İkinci, Üçüncü ve Dördüncü kitap yakında

DAÜ ve UKÜ Mimarlık Fakültelerinde Yarı Zamanlı olarak öğretim görevi yapan Uzm. Mimar Şifa Arı Demircioğlu ikinci, üçüncü ve dördüncü kitabı için hazırlıklarını sürdürüyor. İkinci kitabı, ilk kitabının  yabancı öğrencileri için ingilizce dilinde çeviri yapılarak 'With an Architect's Eye Rhinoceros' isminde  çok yakın zamanda yayınlanacak. 

Üçüncü ve dördüncü kitabı ise 2016 yılında 'Mimar Gözüyle Photoshop ve Sunum Teknikleri' ve ' With an Architect's Eye Photoshop and Presentation Techniques'  ismi altında yayınlanması planlanıyor.

Gelirin bir kısmı Kanser Hastalarına Yardım Derneği'ne bağışlanacak

Şifa Arı Demircioğlu elde edilecek olan gelirin bir kısmını Kanser Hastalarına Yardım Derneği'ne bağışlayacak.

Şifa Arı Demircioglu kimdir?

Şifa Arı Demircioğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunu olup, Yüksek Lisansını The University of Wolverhampton' da 'İç Mimarlıkta Bilgisayar Destekli Tasarım' üzerinde yapmıştır. 2007 yılından bu yana K.K.T.C. üniversitelerinden 'Doğu Akdeniz Üniversitesi - Mimarlık Fakültesi ' ile 'Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi - Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 'nde yarı zamanlı olarak Bilgisayar Destekli Tasarım,  Çizim ve Sunum Teknikleri dersleri vermekte, serbest olarak mimarlık mesleğini sürdürmekte, aile şirketi olan 'Muammer Arı ve Oğulları İnşaat' ın mimarlığın yapmaktadır.