Khora’dan yapılan açıklamaya göre kitap, daha önce şiir, öykü ve masal türlerinde yayımlamış eserleri ve öykü alanında pek çok ödülü bulunan Dervişe Güneyyeli Kutlu'nun son üç yıldır biriktirdiği ve seçtiği öykülerinden oluşuyor.

Khora Yayınları'nın 45. kitabı olan "Karaliçe ve Sonra", Lefkoşa Ledra Palace ışıkları yanındaki Khora Kitap Cafe'de, Gazimağusa Bandabuliya karşısındaki Khora'da, Akdoğan Fikir Sanat Atölyesi'nde, ayrıca tüm kitap evlerinde satışa sunuldu.

18 öyküden oluşan 130 sayfalık kitabın satış fiyatı 15TL.

Nazen Şansal'ın yayına hazırladığı "Karaliçe ve Sonra"nın kapak resmini İpek Denizli Karagöz, kapak ve sayfa tasarımını ise grafiker Ömer Tatlısu yaptı.

YAZARIN ÖZGEÇMİŞİ VE ESERLERİ

Dervişe Güneyyeli Kutlu, 17 Ekim 1979’da Lefkoşa’da doğdu. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okudu, İstanbul Üniversitesi'nde “Yeni Edebiyat” branşında yüksek lisans yaptı.

Kutlu, Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği ile Kıbrıs Türk Edebiyatçılar Birliği’nin 2008 yılında birlikte düzenlediği İki Toplumlu Öykü Yazma Yarışması’nda “Aşkın Sırat Köprüsünde Tango” isimli öyküsüyle özendirme ödülü, KKTC Kültür Dairesi Müdürlüğü’nün yayın organı olan Defne Kültür ve Sanat Dergisi tarafından düzenlenen öykü yazma yarışmalarında, 2009 yılında “Ruhumdan Uzak” isimli öyküsüyle ikincilik, 2010 yılında “İçimde Bin Tomar Aşk” öyküsüyle birincilik, 2011 yılında “Öze Ulaşmak” isimli öyküsüyle ikincilik ve 2012 yılında "Tanışalım; Ben Günce" isimli öyküsüyle ikincilik ödülleri, 2014 KKTC Kaşgarlı Mahmut Hikâye Yarışması’nda “Karşılıklar” isimli öyküsüyle ikincilik ödülü aldı.

Yazarın yayımlanmış kitapları ise şöyle: Tütsü (şiir – 2007), Mevlânâ’nın Yedi Öğüdüne Yedi Masal (masal – 2010, 2011), Nefes (şiir, öykü – 2011).