Kültür Dairesi’nin bu yıl 25’sini düzenlediği Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergisi’nin seçici kurul üyeleri belirlendi.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Seçici Kurul, Türkiye’den gelecek olan fotoğraf sanatçıları Prof. Dr. Güler Ertan, İbrahim Zaman ve Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçısı İsmail Gökçe’den oluşturuldu.

Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergisi için 9 Aralık mesai bitimine kadar eser kabul etmeye devam edileceği anımsatılan açıklamada, etkinliğin KKTC’de fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını ve Kıbrıs Türk fotoğraf sanatının gelişmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğinin  altı çizildi.

Açıklamada, yarışmaya 17 yaşını dolduran tüm KKTC vatandaşlarının başvurabileceği, eser verecek katılımcıların, her bir kategoriye en az üç, en çok beş eser vererek, yarışmaya tüm kategorilerde katılabileceği belirtildi.

Yarışma Şartnamesi’nin [email protected] adresine e-posta atılarak talep edilebileceği veya Kültür Dairesi ve Atatürk Kültür Merkezi’nden alınarak detaylar hakkında bilgi sahibi olunabileceği ifade edilen açıklamada, yarışmaya gönderilecek fotoğrafların, dijital olarak jpeg formatında, kısa kenarı maksimum 40 cm ve 300 dpi olarak CD ortamında teslim alınacağı bildirildi.

Eser tesliminin Atatürk Kültür Merkezi’ne “Alındı Belgesi” karşılığında yapılacağı vurgulanan açıklamada, yarışmaya başvuracak her katılımcının, üzerine 7 rakamdan oluşan bir rumuz yazacağı kapalı zarf içerisinde, üzerlerinde aynı rumuzun yazılı olacağı iki adet CD vererek başvurusunu gerçekleştirebileceği ifade edildi.

Birinci CD’de sadece yarışmaya verilecek eserlerin kategorilerine göre farklı dosyalarda kaydedilmiş hali ve varsa eserlerin ismi ve belirlenen rumuz ile eserlerin ölçülerinin yazılacağının altı çizildi.

Birinci CD’de kayıtlı eserlerin hiçbir yerinde katılımcının kimliğini belirten herhangi bir yazı veya işaret bulunmaması gerektiğine de dikkat çekildi.

İkinci CD’de ise yarışmaya katılacak eserlerin dosyalarının yanı sıra, katılımcının kimlik ve iletişim bilgileri ile son üç yıl içerisinde yer aldığı etkinlikleri içeren kısa bir özgeçmişinin kaydedilmesi gerektiği vurgulandı.

Seçici kurulun kendi saptayacağı yöntemle yapacağı değerlendirme sonucunda, en fazla eseri sergilenmeye değer bulunacak katılımcıya teşvik amaçlı plaket verileceği ifade edildi.

Sergilenmeye değer bulunan eserler içerisinden her kategoriden bir esere 2000 TL Başarı Ödülü ve yine her kategoriden bir esere de 500 TL Mansiyon Ödülü verilecek.

Seçici kurulun ödül vermeye ve sergilemeye değer bulacağı eserler 22-30 Aralık arasında Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda sergilenecek.