Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nda geçen yıl lise ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla belirlenen iki ayrı grupla yapılan atölye çalışmalarının bu yıl da devam edeceğini ve çalışmaların 3 ve 4 Kasım’da başlayacağını açıkladı.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 16 Ekim’de biten başvuruların ardından dün velilerle buluşan ve atölye çalışmasının hedefi doğrultusunda velileri aydınlatan Devlet Tiyatrosu sanatçıları, gençlerin yoğun tempodan sıyrılmaları ve hayata daha farklı açılardan bakabilmelerini sağlama hedefinde olduklarını belirterek, geçen yıl aldıkları verimi daha da güçlendirmeyi arzuladıklarını dile getirdi. 

Geçen yıl 15-20 kişiyle başlayan grubun bu yıl 30 kişiye yaklaşmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları sanatçıları, öğrenciler ve velileriyle birlikte verilen ortak kararla, öğrencilerin okul-aile-ulaşım gibi tüm detaylarını düşünerek atölye çalışmalarının gün ve saatlerini belirledi.

Buna göre 3 Kasım’da ortaokul grubu, 4 Kasım’da ise lise grubu çalışmalarına başlamayı hedefliyor.

Eğitim ve Öğretim Yılı takvimine göre hazırlanan kurs programı Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek.

Ortaokul grubu eğitmenleri Nergül Tuncay Fellahoğlu, Deniz Aslım, Hüseyin Çakırlı, Çağda Özsoy ile Lise grubu eğitmenleri Ali Şaşkara, Zehra Evliya Parıldak ve Özlem Özkaram’dan oluşuyor.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, Tiyatro Atölyesi’nin amacını şöyle açıkladı:

“Tiyatro sanatının rehberliğinde, özgüveni gelişmiş, özgün, özgür, disiplinler arası ilişki kurabilen, estetik algıya sahip bir bireyin oluşmasına katkıda bulunmak.

Tiyatro kursu bireyin kişilik kazanması açısından, çevresini algılaması ve onunla bilinçli ilişkiye geçmesinde, düşünceyi eyleme sokma yeteneğini geliştirmesinde, birlikte üretebilmeyi