Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Agah Gümüş’ün Ağustos 2016’da Vefa ve Implication for Media Convergence on News Learning (Haberin Öğrenilmesinde Bütünleşik Medya’nın Rolü) adında 2 tane kitabı yayımlandı.

Vefa kitabı bir roman olup, Kıbrıs’ta yaşanmış olaylar üzerine farklı bir bakış açısından kaleme alınmıştır. Implication for Media Convergence on News Learning ise akademik bir çalışma olup, medya alanında eğitim alan öğrencilere yol gösteren bir kitaptır. 

“Vefa”

Vefa kitabının ilk edebi çalışması olduğunu belirten Doç. Dr. Gümüş, bu sebeble çok ayrı bir heyecan duyduğunu dile getirdi. 3 yıllık bir çalışmanın ürünü  olan ‘Vefa’, Kıbrıs’ın yakın tarihi hakkında yaşananlara farklı bir açıdan ışık tutabilecek bir anı çalışması olduğunu ifade eden Doç. Dr. Gümüş, “Vefa kitabı; belki de, Kıbrıs ile ilgili benzerlerinin bir çok kez tekrarlandığı, ancak yaşanmış olayları farklı bir bakış açısı ile gün yüzüne çıkarılması arzusu ile yapılan bir çalışmamdır.” dedi.   

“Implication for Media Convergence on News Learning”

“Vefa” gibi 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olan “Implication for Media Convergence on News Learning” genelinde medya, özünde gazetecilik ile ilgili olup gazete haberlerinin algılanmasına yönelik yapılan çalışmaları içeren bir kitaptır. “Eğitim bir süreçtir ve biz bu sürecin birer parçasıyız, birikimlerimizin gelecek nesillere aktarılması için bu tarz akademik çalışmaların içerisinde olmalıyız.” ifadelerini kullanan Doç. Dr. Gümüş, bir sonraki akademik kitabının çalışmalarına devam ettiğini ve Mart 2017’de çıkarmayı planladığını da sözlerine ekledi.