Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Doğanköy Muhtarı Niyazi Bedel ile belediye meclis üyelerinin katılımıyla bugün The Colony Otel’de düzenlenen basın toplantısında, festival programı hakkında bilgi verildi.

Girne Belediyesi halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, Girne Belediye Başkanı Nidai  Güngördü, Doğanköy Alıç Festivali’ni, köyün tanıtımına ve  alıcın yeniden değer bulmasına  katkı sağlamak amacıyla düzenlemekte olduklarını söyledi.

Akdeniz ile Asya ülkelerinde çok değerli bir bitki olan alıcın meyvesi, yaprakları ve  çiçeklerinin sağlığa faydalı olduğunu belirtti.

Girne’nin arka bahçesi konumunda olan Doğanköy’ün, yıllar içinde bozulmadan doğal ve otantik dokusunu koruyan ender köylerden biri olduğunu ifade eden Güngördü, bu güzel ortamda gerçekleşecek festivale herkesi davet etti.

Doğanköy Muhtarı Niyazi Bedel ise, Girne Belediyesi ile işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirterek, festivalin gerçekleşmesine katkı koyanlara teşekkür etti.

PROGRAM

Festival,  8 Kasım Cumartesi saat 14.00’te müzik dinletisi ile başlayacak. Bunu Girne Belediyesi Minikler Halk Dansları Topluluğu,  23 Nisan İlkokulu Moden Dans Grubu gösterileri ve Takıntı Grubu konseri izleyecek. Festivalin açılışı ise saat 17.00’da yapılacak.

Standların gezilmesi ve açılış konuşmalarının ardından, Girne Belediyesi Büyükler Halk Dansları Topluluğunun gösterisi  ve Proletarya Grubu’nun konseri yer alacak.

9 Kasım Pazar günü; Girne Belediyesi Çocuk  Atölyesi’nin uygulamalı  atölye çalışması, Çatalköy Belediyesi Halk Dansları topluluğunun gösterisi,  Girne Gençlik Merkezi Derneği Halk Dansları gösterisi, Kıbrıs Havaları Derneği’nin  konseri yer alacak.

Girne Belediyesi Ziraat Mühendisi Mehmet Atak, “Alıçta Hastalık ve Zararlar”, Girne Belediyesi  Gıda Mühendisi Naile Soyel ise “ Alıçın Faydaları” konusunda sunum yapacak.

Festival, Pazar akşamı saat 18.00’da gerçekleşecek  “Grup Ezgi” Konseriyle sona erecek.