Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, 15 Nisan Dünya Sanat Günü dolayısıyla daire personeliyle birlikte Ressam Cevdet Çağdaş’ı ziyaret etti.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, 1926 yılında doğan, ilk resim sergisini 1959 yılında açan ve resim çalışmalarını 2000’li yıllara kadar sürdüren Ressam Cevdet Çağdaş’ı evinde ziyaret eden Başkurt, sanatçıya 15 Nisan Dünya Sanat Günü anısına ipek kozasından yapılan bir de tepsi hediye etti.

Aydan Başkurt, 2012 yılından beri diğer dünya ülkeleri ile eş zamanlı olarak KKTC’de de kutlanmakta olan Dünya Sanat Günü dolayısıyla yaptıkları ziyaretle, duayen ressamlardan Cevdet Çağdaş’a duydukları vefayı hissettirmek ve resim sanatına yaptığı katkılardan ötürü teşekkür etmek istediklerini belirtti.

90 yaşındaki Cevdet Çağdaş da, ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Sanat yaşamımın en anlamlı günlerinden biri oldu” dedi.

Eserlerinden örnekler de gösteren Çağdaş, Kültür Dairesi’nin çıkarmakta olduğu Defne dergisini ciltlettiğini söyleyerek bunu da ziyaretçileri ile paylaştı. Çağdaş, Görsel Sanatçılar Derneği tarafından 1982’de yayınlanan  “Cevdet Çağdaş Sanat Yazıları” adlı kitabını da Aydan Başkurt’a hediye etti.

1460725991.jpg