Avrupa Doğrudan Bilgi Merkezi (EDIC), Dayanışma Evi’nde ‘Avrupa Film Geceleri Festivali’ düzenliyor.

EDIC açıklamasına göre, 23, 24, 30 Kasım ve 1 Aralık günleri saat 20.00’de başlayacak gösterimler, ücretsiz ve İngilizce alt yazılı olarak gösterilecek.

Gösterim akşamlarında, ilgili tematik alanlarda aktif olan sivil toplum örgütleri temsilcilerinin panel tartışmaları da yer alacak.

Açıklamada filimler ve konuları şöyle aktarıldı:

“Festival 23 Kasım Çarşamba günü ‘göç ve göçmen hakları’ teması ile başlayacaktır. Festival için onaylanan filmler, kısa film "Malak and the Boat" ve belgesel "On the Bride's Side".

(https://www.youtube.com/watch?v=tJ1Y43cIM60)

24 Kasım Perşembe günü, izleyiciler 'Gençlik ve İşsizlik' hakkında görüş alışverişinde bulunma şansına sahip olacaklar. Filmler arasında, Avrupa Gönüllü Hizmeti ödülünü alan Kıbrıs tabanlı amatör video ‘Together above the Borders’ ve Goethe Enstitüsü Lefkoşa'nın desteğiyle ve işbirliği içinde "The Edukators" adlı film yer almaktadır. (https://www.youtube.com/watch?v=UyT8bEa4XYA)
 
30 Kasım Çarşamba günü, tartışma ‘Aşırılıkçılık’ üzerine yoğunlaşacak.Bu akşamının filmleri, ‘Escaping Extremism’ başlıklı kısa film ve dindar aşırılıkçılık üzerine ilginç ve benzersiz bir anlatımı olan ‘Holly Wars’ (https://www.youtube.com/watch?v=WpzNf1ISZpE) isimli belgelsel filmi olacak.

Festival, 1 Aralık Perşembe günü "Kadın Hakları" temasıyla kapanacak. Son akşamın filmleri, ‘Karsiliksiz | Insufficient’ adlı Kıbrıslı yapımcı Rahme Veziroğlu’nun kısa filmi ve ‘Hand's On: Women, Climate, Change’  ‘Wrong Time, Wrong Place’ (https://vimeo.com/88964826), başlıklı kadınların küresel ısınmayla mücadelede oynaması gereken olumlu role odaklanan film olacak.”