Avrupa Akdeniz Sanat Derneği (EMAA) ve Rooftop Tiyatro Grubu, düzenledikleri görsel sanatlar etkinliğine katılmak isteyen 4 Kıbrıslı sanatçının belirlenmesi için ikinci açık çağrıyı yaptı.

Açıklamaya göre etkinlik, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Sanat Aracılığıyla Yüzleşme: Kıbrıs'ta Uzlaşı Aracı olarak Çağdaş Sanat", 2014-2017 projesi çerçevesinde, Mart ayı ortalarında düzenlenecek 10 günlük rezidans, atölye çalışması ve sergi şeklinde olacak.

Rezidansın küratörlüğünü “Sınırların Ötesine Adım Atmak”  konu başlığıyla, Slovak Alenka Gregorič  ve Türkiyeli Başak Şenova üstlenecek.

“Lefkoşa Rezidansı” etkinliğine katılmak üzere 4 Avrupalı sanatçı Timo Tuhkanen (Finlandiya), Benji Boyadgian (Filistinli Ermeni), Nika Autor (Slovenya) ve Ovidiu Anton’un (Avusturya/Romanya) davet edildiği belirtildi.

Etkinliğe katılmak için başvuranlar arasından 4 Kıbrıslı sanatçı, küratörler tarafından seçilecek. Kıbrıslı sanatçıların başvuru süresi önümüzdeki pazartesi günü sona erecek ve seçilenler mart ayının ilk günlerinde bilgilendirilecek.

Küratör önderliğinde 8 sanatçıdan oluşan grup, proje koordinatörlerinin de desteğiyle, eski Lefkoşa’da ağırlanacak. Sanatçılar, 11-20 Mart arasında sunulacak konsept üzerinde çalışacak ve kendi artistik çabalarını gösteren bir sergi ortaya çıkaracak.

Sergi, 20 Mart’ta Rezidans’ın son bulmasıyla beraber EMAA Başkent Sanat Merkezi’nde açılacak ve daha sonrasında eski Lefkoşa’da yer alan CVAR Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi’ne taşınacak.

Konuyla ilgili bilgiye www.art-confrontation.com adresinden ulaşılabiliyor.