Erenköy Mücahitleri Cemiyeti’nin düzenlediği, “50’nci Yıl Balosu” Girne’de Vuni Palace Otel’de yapıldı. Baloda, Erenköy Direnişi fotoğraflarının yer aldığı “Özgürlük Denizden Geldi” adlı sergi de açıldı.

Geceye, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, bazı milletvekilleri, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ve Erenköy mücahitleriyle aileleri katıldı.

KEÇO: "ERENKÖY RUHUNU YAŞATMAK VE GENÇ NESİLLERE AKTARMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

Etkinlikte konuşan Erenköy Mücahitleri Cemiyeti Başkanı Kutlay Keço, Erenköy Direnişi’nin 50. yılında, Erenköy Mücahitleriyle bir kez daha bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Erenköy mücadelesine katılan mücahitlerin sayısının azaldığını kaydeden Keço, Erenköy ruhunu yaşatmak ve genç nesillere aktarmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Meclis'te görüşülen Askerlik Değişiklik Yasa Önerisi'ne de değinerek ”Asker olmasa biz bu günleri görmezdik” diyen Keço, siyasilerin bu konuda daha hassas olmalarını istedi.