Hiçbir ücret ödemeden, anlamsız üyelik formlarını doldurmadan dünyanın dört bir yanında çekilen filmlere kolaylıkla erişim sağlayabilmek artık mümkün. Korku, aksiyon, macera, romantik ve komedi başta olmak üzere dünya üzerinden var olan tüm kategorilerden ruh halinize göre herhangi birini seçebilirsiniz. Fakat izlemek için bir film seçmeden önce ufak çaplı bir araştırmaya koyulmak yine sizin faydanıza olabilir. Sonuçta hiç kimse kötü bir film için en az 1,5 saatini heba etmek istemez. Bunun için de filmin yorumlarına, fragmanlarına, oyuncu ve yapımcı kadrosuna mutlaka göz atmanız gerekir. Ek olarak iMDB puanını sorgulamak da sizin için belirleyici bir kriter olmalı.

Eğer puanı 7’den yukarı ise o filmi rahatlıkla izleyebilirsiniz. Ancak bazı filmler 7 ve üzeri puan almış olmalarına rağmen gerçekten kötü çıkabiliyorlar. Bu, daha çok sizin hangi filmlerden hoşlandığınıza göre değişiklik gösteriyor denilebilir. Yine bu tür film izleme sitelerinde yer alan arama formunu kullanarak izlemek istediğiniz bir filmin ismini aratıp ulaşabilmeniz de mümkün.

Müfit Can Saçıntı’nın yönettiği ve başrolünü canlandırdığıMandıra Filozofu 2: İstanbul filmi, yine beğenildiği için devam filmi çekilen Mandıra Filozofu 1 ile hemen hemen aynı konuya sahip. İlk filmden hatırlanacağı üzere uzun saçlı ve sakallı başrol oyuncusu, şehir hayatının trafiğinden ve kalabalığından sıkılıp tüm bu keşmekeşten uzaklaşmak istiyordu. Bunun için şehrin dışında, güzel bir köye taşınan karakterimizin başı türlü belalara karışıyordu. Yaşadığı köydeki arazisini parayı bastırarak satın almaya çalışan bir müteahhite karşı amansızca mücadeleye girişen kahramanımız, bunda da başarılı oluyordu. İlki çok beğenildiği için ikincisi çekilen film, şehir hayatına esaslı bir eleştiri aslında.

Serinin ilkinde şehirden kaçarak köye taşınan Mustafa Ali isimli karakter, ikinci filmde istemeden de olsa şehir hayatına tekrar karışmak zorunda kalıyor. 24 saat uyumayan, büyük bir kalabalığın ve trafiğin hakim olduğu İstanbul’a geri dönmek durumunda kalan Mustafa Ali; içine düştüğü şok durumundan bir an önce sıyrılmak ve köydeki yaşantısına dönüş yapmak ister. Ancak bunu başarmak sandığından çok daha zor olacaktır. Çünkü İstanbul’da onu zorlu bir macera beklemektedir. Film izlerken aralara serpiştirilen o kadar ince mesajlarla karşılaşacaksınız ki… Film bittikten sonra gözlerini yaşarmış bir şekilde neden şehir hayatına bu kadar bağlı olduğunuzu, neden her şeyi ardınızda bırakıp mandıra filozofu olan Mustafa Ali gibi yaşayamadığınızı sorgulayacaksınız. Her sabah sizi 7’de ayağa kaldıran iş hayatına küsecek, kızacak; Mustafa Ali’nin köydeki rahat ve bağımsız yaşamına çok feci bir şekilde özeneceksiniz.

Aslında komedi türünde bir film olsa da, zaman zaman seyirciye duygusal anlar da yaşatmayı da ihmal etmiyor bu film. Kendini şehir hayatına kaptıran insanların suratında tokat gibi patlayan, insanı düşünmeye ve sorgulamaya sevk eden replikleriyle hafızalara kazınmış bulunuyor. Film bittikten sonra hem düşünecek, hem sorgulayacak, hem de tebessüm edeceksiniz. Tüm bu özellikleriyle mandıra filozofu 2, boş vaktinizde izleyebileceğiniz ve arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirebileceğiniz seyirlik bir film olmayı başarmış.