Lefkoşa Folklor Derneği’nin (Folk-Der) düzenlediği “15. Kültür Sanat Günleri”, 25-27 Haziran tarihlerinde yapılıyor.

Folk-Der’in geleneksel etkinliğine bu yıl ilk kez Türkiye ve Güney Kıbrıs’tan da konuk ekipler katılacak.

Lefkoşa Küçükkaymaklı’da eski tren yolu bölgesindeki dernek lokalinde perşembe akşamı saat 20.00’de başlayacak Folk-Der 15. Kültür Sanat Günleri’nde, Kıbrıs kültürü yaşatılacak.

Folk-Der’den yapılan açıklamaya göre, perşembe akşamı derneğin yürüttüğü AB projesinin tanıtımıyla açılacak Kültür Sanat Günleri’ne İstanbul-Pendik’ten “Pen-Folk Halk Türküsü ve Oyunları Grubu” Pendik türküleriyle; Güney Kıbrıs’tan da Gondeya Kültürel Miras Vakfı Perkallos Dans Okulu ile Limasol-Polemitya’dan Yeni Ufuklar Halk Dansları Grubu da halk dansları gösterileri sunacak.

Etkinlikte ayrıca Folk-Der’in kardeş dernekleri Has-Der, Ak-Der, Göç-Taş, Gençlik Merkezi Birliği, Genç Yetenekler Kültür Sanat Derneği Orkestrası ve Kıbrıslı Ağır Adımlar yanında Folk-Der’in beş çocuk ekibi ile büyük grubuda gösterileriyle sahnede olacak.

Folk-Der Başkanı Ali Katipoğlu, üç gün boyunca buram buram Kıbrıs kültürü kokan bir etkinlik yaşanacağını belirterek, halkı perşembe, cuma ve cumartesi akşamları saat 20.00’de başlayacak Folk-Der 15. Kültür Sanat Günleri’ne davet etti.