Üç gün süren etkinliklerde Folk-Der ekipleri yanında Has-Der, Ak-Der, Göç-Taş, Gençlik Merkezi Birliği, Kıbrıslı Ağır Adımlar grupları ile Türkiye Pen-Folk korosu ve halk oyunları ekibi, Güney Kıbrıs’tan Kontea Heritage  Foundation Perkallos Dans Okulu ekibi ve Genç Yetenekler Kültür Sanat Derneği Orkestrası yer aldı.

Folk-Der binası avlusunda perşembe, cuma ve cumartesi geceleri yer alan etkinlikte, Folk-Der Yönetim Kurulu ve Veli Komitesi’nin organizasyonuyla Kıbrıs’a özgü yiyecekler de satıldı.

Kültürlerin buluştuğu Folk-Der Kültür Sanat Günleri’nin her gecesinde farklı grupların gösterileri beğeniyle izlenirken, cumartesi akşamki son geceye Türkiye’den İstanbul Pendik Belediye Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek ile Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa da katıldı.

Folk-Der Başkanı Ali Katipoğlu, İpek ve Kadirağa’ya teşekkür plaketleri takdim etti.

Ali Katipoğlu, etkinliklerine katılan tüm derneklere, veli komitesine, yurt dışından gelen ekipleri çocuklarını evlerinde konuk eden ailelere ve ekiplerine bağlı çocukları en iyi şekilde hazırlayan dernek eğitmenlerine de teşekkür etti ve gelecek yıl 16. Kültür Sanat Günleri’nde buluşmayı diledi.