“Kıbrıs’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası” projesi partneri olan Lefkoşa Folklor Derneği (FOLK-DER) ile Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Kontea Mirası Derneği’nin ortak ekibi, Polonya’nın Krakow kentindeki “IV. Uluslararası Yaz Sanat Festivali”ne katıldı.

FOLK-DER’den yapılan açıklamaya göre, festivale 24 kişilik dans ekibi ve müzisyenlerle katılan iki toplumlu ekip, Krakow’un çeşitli mekanlarında halk dansları gösterileri sergiledi.

Proje dans ekibi, Kıbrıs kültürünü iki toplumlu bir ekip olarak uluslararası bir festivalde tanıtmaktan çok mutlu olduklarını belirttiler.

İki derneğin AB finansmanıyla sürdürdüğü ve Kıbrıs’ın somut olmayan kültürel mirasını koruma ve tanıtmaya katkıda bulunmayı hedefleyen 26 aylık “Kıbrıs’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası” projesi kapsamındaki araştırmanın da tamamlandığı ve sonuçların bu yıl içinde DVD ve CD olarak tanıtılmasının planlandığı kaydedildi.

Proje hakkında daha fazla bilgi edinmek veya projeye katkıda bulunmak isteyenlerin, https://www.facebook.com/cyprusintangiblecultureproject adresinden proje yetkililerine ulaşabilecekleri de belirtildi.