Araştırmacı gazeteci Sevgül Uludağ’a, Lefkoşa’nın güneyinde eğitim veren University of Nicosia tarafından “Kıbrıs’ta gazeteciliğin geliştirilmesinde oynadığı önemli rol” nedeniyle gazetecilik ödülü veriliyor.

Uludağ’ın açıklamasına göre, 17 Kasım Perşembe akşamı düzenlenecek törenle, University of Nicosia Kitle İletişim Enstitüsü Gazetecilik Ödül Komitesi tarafından ilk kez 4 gazeteciye ödül verilecek.

Üniversitede UNESCO Amfitiyatro Salonu’nda saat 19.30’da başlayacak törene, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in de katılarak konuşma yapması bekleniyor.

ÖDÜL ALACAK 4 GAZETECİ

University of Nicosia tarafından “Kıbrıs’ta gazeteciliğin geliştirilmesinde oynadıkları büyük rol” nedeniyle bu yıl ödüllendirilecek dört Kıbrıslı gazeteci Demetris Papademetris, Kostas Venizelos, Sevgül Uludağ ve Andreas Manoli olarak açıklandı.

Özellikle Kıbrıs’ta kayıplar ve toplu mezarlar konusundaki araştırma yazılarıyla tanınan Sevgül Uludağ’ın yazıları Yenidüzen gazetesi ile Kıbrıs’ın güneyindeki Politis gazetelerinde yayımlanıyor. Uludağ’ın birçok uluslararası ödülü de bulunuyor.