Kuzey Kıbrıs’ın kültür sanat başkenti unvanını elinde bulunduran Gazimağusa, yıllardır özlemi duyulan Gazimağusa Belediye Tiyatrosu’nu kurdu. Kentte uzun yıllardır gerçekleşmesi için talepler olan ve beklenen tiyatronun sanatsal anlamda önemli bir ihtiyaca cevap vermesi için çalışmalar başladı.

Gazimağusa Belediye Tiyatrosu ismiyle faaliyet gösterecek oluşumu yönetmen, yazar, oyuncu ve eğitmen İlke Susuzlu çalıştıracak. Yazarlık ve oyunculuk alanındaki çalışmalarıyla bilinen ödüllü sanatçı İlke Susuzlu’nun öncülüğünde kentte teatral anlamda eksikliğin giderilmesi ve etkinlik sağlanması için kadro çalışmaları başladı. Bu çalışmalar kapsamında tiyatro bünyesine oyuncu kazandırmak için uygulamalı ve teorik oyunculuk dersleri verilerek, seçilecek oyuncular sahneye çıkmaya hak kazanacak.

Konu hakkında bir açıklama yapan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, yerel yönetimlerin kültür sanata destek vermesi gerektiğini, Gazimağusa Belediyesi’nin de Kuzey Kıbrıs’ta bunun öncüsü olduğunu söylerken, uzun yıllardır büyük bir ihtiyaç olan Gazimağusa Belediye Tiyatrosu’nu da bu amaçla hayata geçirdiklerini belirtti. Gazimağusa’nın yetiştirdiği önemli bir tiyatrocu olan İlke Susuzlu’yu projenin başına getirerek önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini vurgulayan Arter, Gazimağusa Belediye Tiyatro’sunun tüm Gazimağusa’ya hayırlı olmasını diledi.