Yılmaz Yakar

Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Gelişim Akademisi işbirliğinde Dünya Sanat Günü olan 15 Nisan’da “Sokakta Sanat Var, Sanata Dokunuyorum” sloganıyla etkinlik düzenlenecek.

Saat 15.30’da  Anıt  çemberinden kortej ile başlayacak etkinlikler  16.00-18.00 saatleri arasında Namık Kemal Meydanı’nda devam edecek.

Meydanda ve yan yolarda  sanat grupları kendi  alanlarında çalışmalar icra edecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Sanatçılar Erkan Dağlı ve Şirin Zaferyıldızı ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek etkinlik hakkında bilgi verdi.

Arter,  toplumun gelişmesinde büyük önemi olan  sanatın gelişmesi,  sanatın ve sanatçının önünün açılması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

15 Nisan Dünya Sanat Günü nedeniyle birtakım etkinlikler düzenleneceğini kaydeden Arter, Gazimağusa’nın çok büyük kültürel ve tarihi potansiyele sahip olduğunu, ulusal ve uluslararası sanat çevrelerinin etkinliklerine ve kente ilgi duymalarının sevindirici olduğunu ifade etti.

Sanatla ilgili çalışmalara Belediye olarak tam destek verdiklerinin altını çizen Arter,  tüm sanat atölyelerini 15 Nisan’daki etkinliğe davet etti.

DAĞLI

Etkinlik programı hakkında bilgi veren Erkan Dağlı da,   Namık Kemal Meydanı ve yan yollarda  doğal ve akustik ortamlarda  müzisyenlerin şarkı söyleyeceğini, ressamların resim yapacaklarını, ayrıca dans  gösterilerinin yer alacağını, karikatürist ve şairlerin de çalışma yapacaklarını belirtti.

Dağlı etkinlikte sanatı sokakta Suriçi’ni ziyaret eden turistlerle de buluşturma fırsatı yakalayacaklarını vurguladı.

ZAFERYILDIZI

Şirin Zaferyıldızı, Gazimağusa’da ilk kez  Dünya Sanat Günü etkinliği gerçekleştirileceğini belirterek, bunun  diğer belediyelere de örnek olması dileğinde bulundu.

Zaferyıldızı, sanatın barışı ve hoşgörüyü artırdığına dikkat çekerek  herkesi sanata dokunmak ve sanatı sokağa taşımak için 15 Nisan’da Gazimağusa’ya beklediklerini kaydetti.

Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan, Dünya Sanat Günü olarak kutlanıyor.