Gazimğusa’nın 150 dansçı sayısıyla önemli halk dansları derneklerinden olan Gazimağusa Halk Dansları Derneği, kuruluşlarının 10. Yılını dün akşam Rauf Raif Kültür ve Kongre Sarayı’da düzenledikleri şölenle görkemli bir şekilde kutladı. Dansçılar derneklerinin 10. yıl coşkusuyla salonu dolduran ailelerine gösteri yapmanın gururunu birlikte yaşadılar. Yetişkinler grubunun gösterileriyle başlayan gece, Yetenek Sizsiniz finalisti Fire Strom Led Show renkli gösterileriyle devam etti. Gazimağusa Halk Dansları’nın büyük ekibinin gösterisi gecenin önemine ve heyecanına yaraşır bir şekilde salonu coşturan bir performansla gerçekleşti.

10. Yıla özel olarak Minik ve orta grubun yaptıkları gösteri izleyenlerden büyük beğeni aldı. Türkiye’nin farklı tarzda müzik yapan Grubu Vokaliz eğlenceli müzikleriyle izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Gecenin finalinde 10. Yıl pastasıyla tüm dansçıların sahneye çıkmasından sonra Türkiye’nin sevilen gruplarından Gündoğarken en sevilen şarkılarını halk danslarına gönül verenlere söyledi. Şölende,  Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e derneğin 10 yıl anısına plaket ve çiçek takdim edildi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, Gazimağusa Halk Dansları Derneği ile uzun bir süreden beridir temas halinde olduğunu, belediye başkanlığı görevine geldikten sonra Gazimağusa’daki halk dansları toplulukları arasında anne babanın evlat ayırmadığı gibi kendisinin de hiçbir ayrım gözetmeden her topluluğa eşit mesafede durduğunu kaydetti. 3 ayrı topluluğun olduğu Mağusa’da halk danslarını büyüyüp geliştirmeye devam ettiklerini, kentteki her topluluğu bir zenginlik olarak gördüğünü ifade ederek,  Gazimağusa Halk Dansları Derneği’nin her zaman yanında olacağını vurguladı.

Şölenin açılış konuşmasını yapan Gazimağusa Halk Dansları Derneği Başkanı Ata Çeker, yıllar önce halk danslarına gönül veren ve bir elin on parmağını geçmeyen kişilerin büyük bir karar alarak Gazimağusa Halk Dansları Derneği‘ni kurduğunu, bugünün halk dansları topluluğunun geçmişte alınan kararın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Çeker, 10 yıl önce çocuk yaşta büyük sorumluklar alarak Kıbrıs Kültürünü yaşamak ve yaşatmak için bir çok etkinlik düzenleyen genç yüreklerin bunun haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. 10 yıl önce derneği kuran gençlerin 10 yıl sonra kendi ayakları üzerinde duran yetişkin bireyler olduklarını kaydeden Çeker, derneği kuran ve yaşatan gençlerin Gazimağusa Halk Dansları Derneği’nin  KKTC’nin en iyi halk dansları ekibi arasında gösterilmesinin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

img_1291.jpg

img_1344.jpg

img_1359.jpg

img_1371.jpg

img_1394.jpg

img_1420.jpg

img_1427.jpg

img_1444.jpg

img_1470.jpg

img_1475.jpg