Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Doğu Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü organizasyonluğunda ve kulüp eğitmeni Ayhatun Ateşin’in küratörlüğünde açılan ‘Mağusa Gravürleri’ sergisinde tarihi Gazimağusa konu edildi.

Sergi bir ay boyunca sanatseverlerin beğenisine açık olacak.

Sanat eğitimi alan öğrencilerin usta sanatçılar ile birlikte ürettikleri Gravür eserleri, metal, taş ve tahta üzerine oyma tekniği kullanılarak yapıldı ve kağıda aktarıldı. Açılışta Küratör Ayhatun Ateşin serginin sunumunu yaparak katkı koyanlara teşekkür etti. Öğrenci Kulüpleri sorumlusu Damla Sayman da kendilerini 4 yıldan bu yana sanatla buluşturan Küratör Ayhatun Ateşine teşekkür etti.

Açılışta bir konuşma yapan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter,  Gazimağusa kentinin tarihi zenginliği ve potansiyelinin diğer şehirlere göre farklı konumda olduğunu belirterek, belediye ile üniversite işbirliğinde sanata verilecek değerin sorgulanıp bu konuda yoğunlaşıldığı zaman sanatsal faaliyetlerin önünü açmanın mümkün olacağını, bu konuda kendilerine büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Arter konuşmasında serginin açık olduğu süre boyunca halkın sergiye gereken ilgiyi göstermesi dileğinde bulundu.