Başbakanlık himayelerinde gerçekleştirilecek gecede Öztek ve Stubbs Schubert, Mozart, Chopin, Brahms & Dvorak’tan eserler çalacaklar. 

Girişin ücretsiz olduğu resital için Girne Baldöken Mezarlığı otoparkından saat 19.00'dan itibaren toplu ulaşım sağlanacak

9 YAŞINDAN BERİ…

Piyano eğitimine 9 yaşında Oskay Hoca ile başlayan Emre Öztek, 17 yaşında Fulbright bursu alarak Amerika’ya gitti ve lisans eğitimini Grinnel College’de yaptı. Grinnel’de çalışmalarına piyanist Dr. Patrice Evolde ve Dr. Eugene Gaub’la devam etti. Grinnel’in yıllık düzenlenen iki müzik yarışmasını da kazanıp Hll Awart ve Curd Award for Outstanding Instrumantalists burslarının sahibi olan Öztek, 2005 yılında piyano eğitimini sürdürmek amacıyla Laerence Universitesi Konservatuarı’na yatay geçiş yaptı.

Lawrence’te tam burslu olarak piyano eğitimini Kanadalı piyanist Dr. Michael Kim’le sürdüren Öztek, üniversite bünyesinde düzenlenen mezuniyet yarışması yanı sıra birçok müzik yarışmalarını kazandıktan sonra Grinnel College’e davetli sanatçı olarak döndü ve üniversite başkanı Russell Osgood tarafından ödüllendirildi.

Trinity’de ilk senesinde Alfred Kitchin ve Beverly Creed burslarını alan Öztek, 2010 yılında Rus piyanist Mikhail Kazakevich’in danışmanlığında yaptığı master çalışmalarını bitirdi. Eğitimi sırasında verdiği solo resitallerin yanı sıra farklı sanatçılarla birlikte bir çok konserler veren Öztek, Claude Frank Martino Tirimo, Deniz Arman Gelenbe, Douglas Finch, Dmitri Novgorodsky ve Genevieve Lee gibi dünyaca ünlü bir çok piyanistle çalışmalarına devam etti.

Solo performans kariyerine Londra’da devam eden sanatçı, piyano ikilisi Con Faoço ve yan flüt sanatçısı Kiberly Riley ile aralık ayında başlattığı yeni resital serisini gelecek yıl ocak ayına kadar sürdürecek.