Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Genç Sanatçılar Resim Yarışması”na son başvuru tarihinin 1 Nisan Cuma günü mesai bitimi olduğu belirtildi.

Kültür Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre seçmeleri 5 Nisan’da gerçekleştirilecek yarışmaya, seçici kurul üyeleri ve üyelerin birinci derece yakınları dışında, 1 Ocak 1981 ve 31 Aralık 2000 tarihleri arasında doğan tüm ressam ve resim sanatına ilgi duyan KKTC vatandaşları katılabiliyor.

Başvuruları Kültür Dairesi’ne yapılacak yarışmanın seçici kurulu, Ressam-Kağıt Sanatçısı Emel Samioğlu, Ressam Güner Pir ve Ressam-Kağıt Sanatçısı İnci Kansu’dan oluşuyor.

Katılım detayları Kültür Dairesi’nden alınacak şartnamede belirtilen “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2016”ya, en az üç,  en çok beş eserle katılabiliniyor.

Yarışmaya son iki yıl içerisinde üretilmiş, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ve sergilenmemiş eserler kabul ediliyor. Yarışmaya eser verecek sanatçılar, kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü teknik ve malzemeyi kullanmakta serbest olacak.

ÖDÜL TÖRENİ VE SERGİ AÇILIŞI 21 NİSAN’DA

Ödüllerin tümünü veya bir kısmını dağıtıp dağıtmamakta serbest olan seçici kurulun, yarışmada sergilenmeye değer bulacağı eserler içerisinden belirleyeceği üç esere, derecelendirme yapılmaksızın başarı ödülü verilecek.

Başarı ödülü almaya hak kazanacak eserlerin her birine bin 500 TL’lik para ödülü ile plaket verilecek.

Seçici kurulun sanatçıyı teşvik etmek amacıyla belirleyeceği mansiyona da plaket verilecek.

“Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2016 Sergisi”nin tarihi ise 21-29 Nisan olarak belirlendi.