Gençlik Dairesi, Hz Mevlana’nın yaşam öğretilerinin gençlere aktarılacağı “Semanın Hikmeti” adlı ritüel performans etkinlikleri düzenliyor.

Turizm Bakanlığı ve Kültür Dairesi’nin katkılarıyla Gençlik Dairesi’nce organize edilen etkinlikler yarın başlayacak ve 28 Aralık’ta tamamlanacak.

Hz Mevlana’nın 742. Vuslatı anısına gerçekleşecek organizasyonlarda, Mevlana anlatılıp, şiirler söylenerek, sema gösterileri yer alacak.   

Gençlik Dairesi Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, halka açık ve ücretsiz gerçekleşecek etkinliklerde Hz. Mevlana’nın yaşam öğretileri gençlere aktarılarak, Mevlana’nın ırk, din, dil ayrımı yapmadan tüm insanları kapsayan evrensel sevgisi gösterilerle anlatılacak.  

DÜZGÜN: “MEVLANA’NIN KUCAKLAYICI VE TOPARLAYICI FELSEFESİ VURGULANACAK”

Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün konuyla ilgili açıklamasında, Mevlana’nın 700 yılı aşkın zaman önce tüm insanları kucaklayıcı ve toparlayıcı bir felsefeyi benimsediğini belirterek, günümüzün en büyük eksikliği olan bu felsefenin etkinliklerde en güzel şekilde vurgulanacağını kaydetti.

Düzgün, Mevlana’nın “Ne olursan ol, yine gel” sözünün derin anlamlar taşıdığına dikkat çekerek, Gençlik Dairesi olarak amaçlarının dil, din, ırk ayrımı yapmadan kalbi sevgiyle ve barışla dolu gençlerle bir arada yol almak olduğunu belirterek, çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini ifade etti.

PROGRAM

Tümü de saat 20.00’de başlayacak Semanın Hikmeti performanslarının yapılacak yerler şöyle:

17 Aralık, Beyarmudu Güney Mesarya Sosyal Tesisleri.

18-19 Aralık, Lefkoşa Mevlevihanesi

21 Aralık, Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu

22 Aralık, Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi

28 Aralık, Lefke Avrupa Üniversitesi