Progressive Rock veya Art Rock denilen ve 70’lerden günümüze kadar gelip içinde Jazz’dan Pop’a Traditional’dan Classic müziğe kadar geniş bir yelpazeyi barındıran müziklerini seslendirecek Kırmızı’ya konserde; “Cahit Kutrafalı, İnanç Erşen, Emre Yazgın ve Fikri Karayel’den oluşan Cyprus Super Band eşlik edecek.

Ana sponsorlar Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Telsim ile diğer sponsorlar  Şevketoğlu Domestik LTD, Arkın Palm Beach Hotel,  Kıbrıs Türk Petrolleri ve Limasol Sigorta’nın katkılarıyla gerçekleşen 19. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali, 7 Temmuz’da Gökhan Türkmen konseriyle devam ederek, 9 Temmuz’da Lara Fabian konseri ile sona erecek.

Etkinlik biletleri, Lefkoşa, Mağusa ve Girne Deniz Plazalardan, Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden ve etkinlik girişlerinden alınabilecek. Festival hakkında Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin 63 00 500 numaralı telefonu ve http://www.magusa.org/festival isimli web sayfasından daha fazla bilgi edinilebiliyor.