Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu “Gibetsu” ile Çatalköy Belediyesi Tiyatrosu “Tiyatro Su”, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle ortak  basın bildirisi yayımladı.

Bildiride, Dünya Tiyatro Günü’nde tüm dünyanın ortak dil olarak “tiyatroca” konuştuğu belirtilerek,  tiyatronun önemine değinildi.

Ortak bildiride, “Tiyatro, yüzümüze tuttuğu aynada kendimizi görmemizi, anlamamızı ve hepsinden önemlisi sorgulamamızı sağladığı için önemlidir. Tiyatro kendi toplumunun yanlışlarına parmak basarken, insana yönelir, tiyatro için aslolan insandır. Tiyatro insanı insana, insanla anlatırken aslında insanlığa seslenir” ifadeleri yer aldı.

Bildiride, Dünya Tiyatro Günü’nün  dünyanın birçok yerinde, ülkenin birçok şehrinde ve bütün milletlerin karşılıklı zenginliklerinin bilincine varacağı, birbiriyle kaynaşacağı ve barış sürecini yaşayacağı çok önemli bir gün olduğu vurgulandı.

Bildiride, dünyadaki terör olayları ve mülteci sorunlarına değinilerek, dünya barışına ulaşmak için ortak akıla ihtiyaç olduğu ifade edildi.