Girne Tiyatro Atölyesi tiyatro severleri tiyatro ile buluşturmak için provalarına devam ediyor ve kapılarını açmaya hazırlanıyor. 

Bizde Girne Tiyatro Atölyesini tanımak,neler yaptığını,hangi oyunları sergilediğini ve sergeleyeceğini öğrenmek için Yağız Soya ile bir röportaj gerçekleştirdik.

1-) Girne Tiyatro Atölyesini nasıl tanımlarsınız?

Girne Tiyatro Atölyesi, hem Kıbrıs'ın tiyatroya olan açlığını gidermek hem tiyatroyu seven insanların sahneye .çıkmasını sağlamak hem de sanatı ve tiyatroyu araç olarak kullanarak sosyal sorumluluk projeleri yürütmek amacıyla ortaya çıkan bir oluşumdur.

2-)Ekip Kimlerden oluşuyor?

Ekibin %80 i daha önce Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde yıllarca tiyatroyla uğrasmış, sahneye çıkmış, eğitim gçrmüş kişiler. Tabi ki ekibe takviyeler var daha önce sahneye hiç çıkmamis yaklaşık 6-7 arkadaşımız var. Aynı zamanda Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları sanatçısı sayın Ertaç Hazer eğitmenlik konusunda gönüllü ve hiçbir karşılık beklemeden bizlere destek oluyor. Ayni zaman da Kıbrıslı sanatçı Şenol Özdevrim de bizlere gönüllü olarak yardımcı oluyor.Ayni zamanda su an için oyuncu ekibimizde 3 tane akademisyenimiz bulunmakta

3-)Yakın zaman da hazırlandığınız bir oyun var mı?

Su anda aramıza yeni katılan arkadaşlarımızaz hocamiz esliginde tiyatro egitimi veriyoruz cok kisa bir sure sonra oyun provalarimiza baslayip 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde sahnede olmayi planliyoruz. Simdi bir oyun ismi verip heycani yitirmek istemiyoruz

4-) Ekibin diğer ekiplerden farkı nedir?

Girne Tiyatro Atölyesi'nin farki bu isi yaparken hicbir beklenti icinde olmamasi ve sadece tiyatroya hizmet etmesi ayni zamanda bu isi sosyal sorumluluk icin yapacak olmamiz da ayrica bir arti diye dusunuyorum. İlerleyen zamanlarda ise Girne halki evlatlarini tiyatro egitimi almalari icin atolyeye yollayabilecekler. Atolyenin planlari ve hedefleri Kibris'i sanatsal anlamda ayaga kaldiracak fikirlerdir. Bu konuda da oldukca idiaaliyiz.

5-) Kıbrıs halkının tiyatro bakışını değerlendirebilir misiniz?

Bizce Kıbris halki tiyatroya cok merakli hoslarina gidiyor ve ilgi duyuyorlar ancak bu ilgi ve alakayi karsilayacak ekip sayiyi oldukca az. Rekabet olmadigi icin de kalite yok. Kibris halki bunun farkinda ve daha iyisini istiyor bizde bu noktada devreye girip onlarin ihtiyaclarina ve beklentilerine cevap verebilecrk bi ekip kurduk. Kibris halki cok yakinda bizimle tanisacak ve tiyatroya yeni bir soluk kattigimizi onlar da gorecek.