Gazimağusa Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun 20. Yılına özel olarak hazırladığı “20. Yıl Konseri” dün akşam saat 20.30’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şef Adil Sönmez yönetiminde 15’i müzisyen olmak üzere 75 kadroya sahip Gazimağusa Belediye Türk Müziği Korosu, karma bestecilerden ve farklı makamlardan oluşan repertuarı izleyicilere sundu.

Gecenin sunuculuğunu yapan Cansın Emre, Türk Müziği Korosu ile bilgi vererek, koronun 20 yıldır Türk müziğinin yayılmasına yaptığı desteğin büyük olduğunu söyledi. Koronun 1995 yılında Dr. Arif Albayrak öncülüğünde kurulduğunu ve belediye bünyesine katıldığını, Aytaç Çağın ve Ulus Yeşilada’yla geçen 5 yılın ardından 15 yıldır Koro Şefi Adil Sönmez’in çalışmaları devam ettirdiğini belirtti.

AKTER

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de yaptığı konuşmada, büyük bir heyecan ve gurur yaşadığını ifade ederek, belediye olarak sanata büyük önem verdiğini, koronun Lefkoşa ve Girne’de de konser vermesi ve yurt dışına açılması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Gazimağusa’da potansiyel ve güzel sesin çok olduğunu, çalışmalarda bulunduğunu ve bunu gördüğünü ifade eden Arter, başta Şef Adil Sönmez başta olmak üzere saz heyetine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

1432895102.jpg

1432895103.jpg

1432895104.jpg