Yılmaz Yakar

Gönendere’de Serdarlı Belediyesi ile Gönendere Kültür ve Sanat Derneği işbirliğinde düzenlenen “Gönendere 4. Kültür ve Sanat Festivali” bugün yapılıyor.

Festival kapsamında Gönendere Hürriyet Sineması’nın envanterinden oluşan ve müze özelliği taşıyan “Sinema ve Kültür Evi” de açıldı.

Saat 10.00'da başlayan festivalin açılışına, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Milletvekilleri Zorlu Töre ve Erkut Şahali, Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar, Turizm Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana da katıldı.

50 YILLIK FİLM AFİŞLERİ

Kıbrıs kültürünün yeni nesillere anlatılmasını amaçlayan festival kapsamında köydeki Hürriyet Sineması’nın 50 yılı aşkın film afişlerinin sergilendiği Sinema ve Kültür Evi de açıldı. Açılışı, festivale onur konuğu olarak katılan Türkiye’nin ünlü jönlerinden Göksel Arsoy ile Kıbrıslı Türk tiyatro ve sinema sanatçısı Hüseyin Köroğlu birlikte yaptı.

Festivalde ayrıca, turizme kazandırılması amaçlanan,1813 yılında Gönendere köylülerinin imece usulüyle yaptıkları ve kapasite açısından adadaki en büyüklerden sayılan su sarnıcı da açıldı.

Çeşitli stantların kurulduğu festivalde,  şiir dinletisi, tavla turnuvası, halk dansları gösterileri, dans ve cimnastik gösterileri, müzik dinletileri ve fotoğraf sergisi yer aldı.

4. Gönendere Kültür ve Sanat Festivali, akşam saatlerinde tamamlanacak.

1462007883.jpg

1462007928.jpg

1462007868.jpg