Gazeteci-Yazar Osman Güvenir, “Dr. Fazıl Küçük’le Geçen Günlerim – Bir Lideri Anlatıyorum” adlı  kitabını,  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’ya takdim etti.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Berova tarafından kabul edilen Güvenir, kitabıyla ilgili de bilgi verdi. Belgesel nitelikli kitabı 30 yıllık bir çalışma ürünü olarak toplumun önüne koyduğunu belirten Güvenir, yeni nesillerin bu yazılanları bilmesi gerektiğini, geçmişini bilmeyen toplumların geleceğini planlayamayacağını söyledi.

Toplumdan kitapla ilgili çok olumlu geri dönüşler aldığını ifade eden Güvenir, kitabı Bakan Berova’ya takdim etmeyi görev bildiğini belirtti.

Güvenir, kitabın devamının da olduğunu söyleyerek, bu kez Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın son nefesine kadar olan hayatını daha farklı bir profil içerisinde aktaran “Var Olma Savaşı “ isimli eseri okuyucuyla buluşturacağını söyledi.

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da, Kıbrıs Türk mücadele tarihinin mihenk taşlarıyla dolu olduğunu, Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın bu mihenk taşlarının başını çeken önemli şahsiyetler olduğunu vurguladı.

Bakan Berova, “bugün devlet yapısını oluşturabildiysek, bu makamları kurabildiysek, bu makamlarda görev ifaa edebiliyorsak, bu değerli insanların verdiği mücadelelerin sonucudur. O zamanın pespektiflerini, zorluklarını, mutluluklarını, üzüntülerini bizlerin ve yeni nesillerin mutlaka bilmesi ve hakim olması gerekir ki, toplumumuzun sürekliliği ve bu Ada içerisinde Kıbrıs Türk toplumunun devlet olarak varlığının devam edebilmesinin önü açılabilsin” dedi.

Berova, Güvenir’in yaşadıklarını, tanıklık ettiği olayları kitaba dönüştürmekle, ikinci kez Kıbrıs Türk Toplumuna önemli bir vazife bıraktığını kaydetti.

Berova, kitapla ilgili çok olumlu ve güzel duyumlar aldıklarını, ilerleyen yıllarda kitabın önemli bir kaynak olacağına inandığını ve devamını merakla beklediğini ifade etti.