Yazar ve yönetmenliğini Talat Gökdemir’in üstlendiği “Haftasonu” adlı kısa filmin  gösterimi, dün akşam 200’ün üzerinde kişinin katılımı ile Lemar Cineplex Ortaköy’de gerçekleşti.

Film öncesinde, kısa bir sunuş yapan Talat Gökdemir, “Oyunculara, arkadaşlarımıza ve ailelerimize sonunda filmi sunabilmekten çok mutluyuz.

Kıbrıs’a özgü nitelikleri olan, ama aynı zamanda evrensel bir hikayeyi anlattığımızı düşünüyorum. Küçük ve çalışkan bir ekibin, uzun uğraşlar sonucunda ortaya çıkmış bu filmi umarız siz seyirciler beğeniyle izlersiniz.” diye konuştu.

Geceye sponsor olan Lemar Gıda (Foods) Ltd ve Lemar Cineplex’e desteklerinden dolayı, Sinemalar Müdürü İbrahim Nuralış’a teşekkür plaketi sunuldu.

Yapımcılığını Inmotion Productions’ın üstlendiği kısa filminin başrolünde İzel Seylani var.

Yıllardan sonra Kıbrıs’a geri gelen ve küs olduğu babasının cenazesinin yarattığı baskı ile yüzleşmek zorunda kalan Hasan’ın hikayesinin anlatıldığı film, geçtiğimiz sene Temmuz ayında sekiz günde çekilmişti. Geçitkale ağırlıklı olmak üzere, Akova ve Gönendere köylerinin kullanıldığı filmin açılış sahnesi için de Ercan Havaalanı'nda çekimler yapılmıştı.

Filmin yan rollerinde Oya Gürel, Mine Atlı, Hasan Sirhan, Ali Hocalar ve Hulusi Özoğul var.

1460707190.jpg