Lefkoşa Belediye Tiyatrosu “Halktan Biri” isimli politik güldürü niteliğindeki oyunuyla 14 Mart’ta sahne alıyor.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan verilen bilgiye göre, 14 Mart Cumartesi saat 20.00’de başlayacak oyun, her Cuma ve Cumartesi sahnelenmeye devam edecek.

Oyunun, Kıbrıs Türk Tiyatrosu’na uzun yıllar hizmet eden ve yaklaşık 4 yıl önce hayata veda eden Yücel Köseoğlu’na ithaf edildi.

Sam Bobrick’in yazdığı “Halktan Biri” oyununun Türkçeye çevirisini Ekin Tuncay Turan yaptı. Yaşar Ersoy ise oyunu uyarlayıp yönetti. Oyunda Özgür Oktay, Döndü Özata, Osman Ateş, Melihat Melis Beşe ve Umut Ersoy rol aldı. Oyunun yönetmen yardımcılığını Nehir Demirel, dekor kostüm tasarımını Özlem Yetkili, müziğini Ersen Sururi, ışık tasarımını Fırat Eseri, afiş ve broşürünü Umut Ersoy yaptı, Rıza Şen dekor realizatörlüğünü, Mehmet Eseri efekt uygulamasını, Salih Kanatlı ışık uygulamasını yapıyor. Sahne işçiliğini ise Mehmet Demir ve Hakan Yılmaz üstleniyor.

Politik komedi olan “Halktan Biri” oyununda, ekonomik kriz nedeni ile işten atılan sıradan vatandaş Travis Pine, ABD Başkanına; ABD’nin uyguladığı kapitalist, emperyalist iç ve dış politikaları nedeni ile ülkesinin ve dünyanın kötüye gittiğini, tüm halkların Amerikalılardan nefret ettiğini belirten eleştiri dozu ağır, kişisel sövmeler de içeren mektuplar yazar.

Bu mektuplar sonucunda yaşamına FBI ajanları girer. Çünkü bu mektuplardan çok etkilenen ABD Başkanı, FBI ajanları vasıtasıyla vatandaşın mektup yazmasını durdurmak ister. Bundan sonra ricadan, rüşvete ve tehdide değin her türlü ahlak dışı yol denenir.

İzleyenleri hem güldürecek hem düşündürecek çarpıcı, sürükleyici ve kıssadan hisse çıkartacak politik bir güldürü niteliğinde olan oyun için ayrıntılı bilgi ve rezervasyon 22 78782 numaralı telefondan yapılabilecek.

1425906375.jpg