HASDER’den verilen bilgiye göre, HASDER Yıldız Ekibi katıldığı festivalde, 10 günde 7 performans sergiledi ve adaya döndü.

Bu yıl ikincisi organize edilen festivale, Endonezya, Pakistan, Tayvan, Güney Afrika, Meksika, Karabağ, Kuzey Osetya, İrlanda, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan 10 misafir ekip ve 4 yerel ekip katıldı.

Katılımcı ekipler festival boyunca 20, 30 ve 45 dakikalık performansları ile bölge halkına kültürel değerlerini tanıttı.

Polonya Cumhurbaşkanlığının himayelerinde gerçekleştirilen festivalde HASDER ekibi, “Dünya Müzikleri Gecesi” ile başlayan festivalde HASDER Müzik gurubu Kıbrıs Halk Şarkıları’ndan oluşan 30 dakikalık bir repertuar sundu.

“Dünyanın Tatları Günü”nde de Kıbrıs Türk Mutfağını tanıtmak amacıyla yapılan Hellim böreği, Kıyma böreği, Hellimli ve zeytinli bulla hazırlandı.

Polonya’nın Myslenice, Wolbrom ve Dobczyc gibi yerleşim bölgelerinde gerçekleştirilen 45 dakikalık Hasat ve Kına koreografilerinde genç dansçılar performans sergiledi.

Festival süresince internet üzerinden yapılan oylama ile seçilen “Mr. ve Miss. Folklore” yarışmasını da HASDER ekibinden Hasan Ciyaslıoğlu ve Nisan Erkan kazandı.

HASDER Kafile Başkanı Ali Nebih yaptığı açıklamada, Polonya’da ülke müziği, kültürü ve mutfağını tanıttıklarını ifade ederek, kendilerine destek veren aileler ile herkese teşekkür etti.

Festivale katılım için tüm masrafların aileler ve Hasder tarafından karşılandığını vurgulayan Nebih, bir yandan maddi sorunlarla uğraşırken bir yandan da  Kıbrıs sorunundan ve Kuzey Kıbrıs’ın tanınmamışlığından kaynaklanan sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirtti.