Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da önceki akşam saat 21.00 ile 23.00 saatleri arasında Salamis Antik Tiyatro’da sergilenen ve Afrodit’i anlatan oyuna Kuzey ve Güney Kıbrıs’tan oldukça yoğun katılım oldu. 19 Otobüs 3 minibüs ve araçları ile Salamis Antik Tiyatrosu’na akın eden yaklaşık 2 bin Kıbrıslı Rum’un yanı sıra bine yakın Kıbrıslı Türk de Salamis Antik Tiyatro’daki oyunu izledi.

Oyun öncesi organizasyonu düzenleyen Mağusa Suriçi Derneği Başkan Yardımcısı Serdar Atai ile Güney Kıbrıs Tiyatrolar Organizasyonu başkanı Yiannis Toumazis kısa birer konuşma yaptı. Yaşamı boyunca unutamayacak anlarından birisini yaşadığını ifade eden Atai, Kıbrıs’da ilk yerleşik yaşamın başladığı Salamis’te bulunduklarını anımsattı. İki toplumun ortak yanlarının farklılıklarından oldukça fazla olduğunu söyleyen Atai, birlikte var olabilmek için yakınlaşma zamanı olduğunu dile getirdi.  “Önümüzde pürüzlü ve toprak bir yol var” diyen Atai, “Bir birimize sıkı sıkı tutunursak bu yolu kolaylıkla yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

Toumazis: Önemli bir köprü

Yiannis Toumazis ise kültürel faaliyetlerin iki toplumun yakınlaşmasındaki önemine değindi. Bu tür kültürel faaliyetlerin barış için önemli bir köprü oluşturduğunu belirten Toumazis, benzer faaliyetleri adanın bir çok noktasında düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Seyircilerin beğeni ile izlediği oyun saat 00.00 sıralarında sona erdi, Gazimağusa Polis Müdürlüğüne bağlı ekipler etkinlik öncesinde ve sonrasında çok geniş güvenlik önlemleri aldı.