Kültür Dairesi’nin himayelerinde 9 - 15 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen “II. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması” Sergisi 14 Mart 2015 Cumartesi günü saat 18.30’da Girne Halk Kütüphanesi Sergi Salonu’nda açılıyor. Açılışını Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp’in birlikte yapacağı sergi 20 Mart 2015 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, proje koordinatörlüğü ve küratörlüğünü Kıbrıslı Türk Ressam İpek Denizli Karagöz’ün yürüttüğü “II. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması”, Etkileşimli Drama Derneği’nin işbirliğinde ve Girne Belediyesi’nin desteğinde gerçekleştiriliyor.

KKTC’den Bedia Kale, Nilgün Güney, Bahar Çıralı, İpek Denizli Karagöz ve Zühre Özkaraman’ın katılacağı sanat buluşmasına, Belçika’dan Carla Ferilli, Bosna’dan Meliha Teparic, Slovenya’dan Agata Povlovec, Hindistan’dan Poonam Chandrika Tyagi, Türkiye’den Emine Tokmakkaya ile Şefkat İşlegen ve Ukrayna’dan da Nataliya Tarnay ve Anton Ryzhykh olmak üzere toplam 13 sanatçı katılıyor.

“Sanatın ve kültürün uluslararası boyutlara taşınması, kadının ve sanatın toplumdaki yerinin bir kez daha görülmesi” amacıyla gerçekleştirilen ve birçok etkinliğin düzenlendiği sanat buluşması kapsamında sanatçılar, etkinliğin açılış gününde, Etkileşimli Drama Derneği’nin öncülüğünde Oğuz Veli Ortaokulu öğrencileri ile birlikte oyunlar oynayıp duvar resmi yaptılar.

 “II. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması”nda yer alan sanatçılar, hazırlanan program çerçevesinde, 12 Mart Perşembe günü Kültür Dairesi’ne bağlı Girne Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen sohbet etkinliğinde, Orkestra ve Koro Şefi Aytaç Çağın ile müzik sanatçıları Şerif Çağın, Ünal Gencebay ve Ümran Kavaz ile Kıbrıs Türk yazar ve şairlerini temsilen Dervişe Güneyyelikutlu ve Etkileşimli Drama Derneği Liderleri ile bir araya geldiler.

Sanat buluşmasına katılan sanatçıların 10 Mart’tan başlayarak Girne Halk Kütüphanesi’nde halka açık olarak ve arzu edenlerin gözlemleyebileceği açık atölye etkinliği şeklinde sürdürdükleri sanat çalışmalarını; Montessori Okulu öğrencileri ve Anafartalar Lisesi öğrencileri ziyaret ederek yerinde izlediler. 

Birincisi geçtiğimiz yıl düzenlenen “II. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması”, sanatçıların buluşma öncesinde yaptıkları birer ve buluşma çerçevesinde yaptıkları ikişer eser ile birlikte, projeksiyonla yansıtılacak bir de “video art”ın yer alacağı sergi ile tamamlanacak.