12. Bellapais İlkbahar Müzik Festivali, 2 Mayıs Pazartesi akşamı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın sunacağı konser ile başlıyor.

Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği Başkanı Halil Kalgay tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Bellapais Manastırı’nda ilk kez sahne alacağı konseri şef Ali Hoca yönetecek.

Dünyaca ünlü piyano virtüözü TC Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ve dünyaca tanınmış Rumen trompet sanatçısı Julian Lupu’nun solist olarak yer alacağı konserin ilk bölümünde Dmitri Shostakovich’in 1. Piyano Konçertosu’nun KKTC’ de ilk seslendirilişi gerçekleştirilecek.

Piyanist Gülsin Onay Brezilya, Avrupa ve Japonya konser turlarının ardından 28 Nisan’da Ankara’da ünlü Rumen Besteci Bujor Honic’in Gülsin Onay için bestelediği Piyano Konçertosu’nun Dünya Prömiyerini ve 30 Nisan’ da Ankara Uluslararası Müzik Festivali’nin Kapanış Konseri’nde E. Grieg’in Piano Concerto’sunu çalacak. Tüm bu yoğun konser temposuna rağmen 2 Mayıs’da ise teknik ve virtüözite düzeyi yüksek Shostakovich’in 1. Piano Concerto’sunu Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Açılış (Gala) Konseri’nde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde yorumlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, konserin ikinci bölümünde E. Elgar Serenade Op. 20, B. Bartok Romen Halk Dansları ve Ali Hoca’nın Orkestra için Heyecan ve Kervan yapıtlarını seslendirecek.

Bellapais Manastırı’nda saat 20.30’da başlayacak festival açılış konserini tüm sanatseverler ücretsiz olarak izleyebilecekler.

13 Mayıs’a kadar devam edecek 12. Bellapais İlkbahar Müzik Festivali, Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği organizasyonunda KKTC Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Kültür Dairesi Müdürlüğü işbirliğinde ve Vakıflar İdaresi, Rocks Hotel, Deniz Plaza, Hotel Bellapais Gardens ve Kybele Restaurant’ın katkıları ile gerçekleştirilecek.