Kıbrıs Türk toplumunda genç gazetecilere ve gazetecilik adaylarına yönelik olarak yapılan yarışmada birincilik ödülüne Gözde Öz, ikincilik ödülüne İsmail Volkan, üçüncülük ödülüne ise Fehime Özyamanlı Alasya layık görüldü.

AB Bilgi Merkezinden verilen bilgiye göre, yarışmanın ödül töreni bugün, AB Bilgi Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İnsan hakları konusunda genç gazetecilerin ve gazeteci adaylarının farkındalığını artırmayı amaçlayan yarışma jürisinde Gazeteci Özgül Mutluyakalı, Basın Fotoğrafçısı Gazi Yüksel, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Basın Müşaviri Kezban Akansoy, Kıbrıs Toplum Medya Merkezi temsilcisi Hazal Yolga ve AB Bilgi Merkezi temsilcisi Emrah C. Adalıoğlu yer aldı.

Açıklamada, Uluslararası İnsan Hakları Günü ve Avrupa Birliği İnsan Hakları Günü’nün her yıl 10 Aralık’ta, 1984 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni kabul ettiği günün anısına kutlandığı belirtildi.

Avrupa Birliği’nin insan haklarını evrensel ve bölünmez olarak gördüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Avrupa Birliği insan haklarını hem sınırları içerisinde hem de AB ülkesi olmayan ülkelerle olan ilişkilerinde teşvik etmekte ve korumaktadır. Avrupa Birliği, insan hakları, demokrasi ve dünya çapında hukukun üstünlüğünü teşvik etme ve koruma üzerine kurulmuştur. Sürdürülebilir barış, kalkınma ve refah insan haklarına saygı olmadan var olamaz. Bu taahhütler Avrupa Birliği’nin iç ve dış politikalarının temelini oluşturmaktadır. AB sınırları içerisinde bu prensipler AB kurucu anlaşmaları içerisinde de yer almaktadır. Prensipler 2000 yılında kabul edilen AB Temel Haklar Tüzüğü ile pekiştirilmiştir. 2009’da Lizbon Anlaşması’nın yürürlüğe girmesi ile de Tüzük yasal olarak bağlayıcı hale gelmiştir.”