Tasarım ve Gerçek temasıyla gerçekleşecek fuarla ilgili bugün Kızılbaş Kilisesi’nde basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına Işık Kitabevi sahibi Nahide Merlen yanında Sanatçı ve Yazarlar Birliği’ni temsilen Fatoş Avcısoy Ruso ile Gazeteciler Birliği’ni temsilen Mustafa Kortun ve Simge Çerkezoğlu da katıldı.

Işık Kitabevi sahibi Nahide Merlen basın toplantısında yaptığı konuşmada fuarı Gazeteciler Birliği, Sanatçı Yazarlar Birliği ve Gençlik Merkezi’nin katkılarıyla düzenlediklerini kaydetti.

“Amacımız kitabı tartıştırmak, kitabı en ücra köşeler ulaştırmak, gündeme getirmek, giderek artan sorunlar içinde kendimize zaman ayırma fırsatı yaratmak, dostlarla buluşmak, ürettiklerimizi paylaşmak” diye konuşan Merlen, bu yılki fuarda katılan konuşmacıların konuşmalarının kitaplaştırılacağını da söyledi.

Merlen fuarın düzenlenmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

Fatoş Avcısoy Ruso basın toplantısında yaptığı konuşmada “Tasarım ve gerçeklik üzerinde çok ciddi anlamda konuşulması gereken bir konu çünkü biz de yeni bir ülke tasarlamaktayız” derken, Mustafa Kortun Gazeteciler Birliği’nin düzenlediği “Müzakere Sürecinde Medyanın Rolü” başlıklı panelde barış gazeteciliğinin çözüm sürecindeki rolünün ele alınacağını kaydetti.

TÜM KİTAPLAR YÜZDE 10 İNDİRİMLİ

Kitap fuarı bu yıl da Kızılbaş Kilisesi’nde yapılacak ve tüm kitaplar yüzde 10 indirimli satılacak.

Fuar Pazar günü dışında 10:00 – 13:00 ve 17:00 – 24:00 saatleri arası; Pazar günü ise 17:00 – 24:00 saatleri arası açık olacak.

FUAR PROGRAMI

Fuar 24 Ağustos Pazartesi saat 20.00’de Taylan Özöncü ve Osman Tuğsal’ın müzik dinletisiyle başlayacak. Açılış gecesi flütte İbrahim Özbaskın , gitarda  Reşat Kortan’ın olduğu Dio Grup da sahne alacak ve Dev-İş ile PEO’ya onur ödülü verilecek.

25 Ağustos Salı günü Gazeteciler Birliği, Müzakere Sürecinde Medyanın Rolü konulu panel düzenleyecek. Panelde Nikolaos Stelya ve Ali Baturay konuşma yapacak.

26 Ağustos Çarşamba Nur Köprülü moderatörlüğünde “Ortadoğuda Bitmeyen Tasarım” konulu söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşide Radikal ve Hürriyet gazetesi yazarı Fehim Taştekin konuşmacı olacak.

27 Ağustos Perşembe “Gerçekler ve Kıbrıs’ı Yeniden Düşünmek” konulu panel gerçekleştirilecek. Panelde konuşmacılar Niyazi Kızılyürek ve Ahmet Sözen olacak.

28 Ağustos Cuma Sanatçı ve Yazarlar Birliği “Genç Kuşak Kadın Şairler ve Edebiyat” konulu panel düzenleyecek. Panelde Fatoş Avcısoyu Ruso, Aliye Ummanel, Emel Kaya, Nafia Akdeniz, Ruhsan İskifoğlu konuşacak.

29 Ağustos Cumartesi “Edebiyatta Tasarım” konulu söyleşi düzenlenecek. Söyleşide Yazar – Akademisyen Murat Gülsoy konuşacak.

30 Ağustos Pazar Mehmet E. Vaiz’in yöneteceği “Gençlik formu Sivil İnsiyatif ve Tasarım” konulu panel düzenlenecek. Panelde Fezel Nizam, Feral Uyumsal, Filiz Bilen, Mustafa Ongun, Başak Ekenoğlu, Haluk Selam Tufanlı konuşma yapacak.

31 Ağustos Pazartesi “Siyaset Yeniden Şekillenirken” konulu panel düzenlenecek. Panelde Asım Akansoy, Asım İdris, Kudret Özersay, Hüralp Yumuk konuşma yapacak.

1 Eylül Salı Dünya Barış Günü nedeniyle etkinlik yapılmazken 2 Eylül Çarşamba “Neoliberalizm,  Avrupa Birliği ve Yunanistan” konulu panel düzenlenecek. Panelin konuşmacıları Mertkan Hamit, Sertaç Sonan, Stavros Dombazos olacak.

3 Eylül Perşembe Ulus Baker Gecesi düzenlenecek ve gecede Halil Duranay konuşma yapacak.

4 Eylül Cuma ise Adalı Gençlik, “Adalı Gençlik ile Müzik Geceleri” etkinliği düzenleyecek.


Açılış gecesi dışında tüm panel ve etkinlikler 20.30’da başlayacak.