İskele’ ye yakışır bir final

47. Geleneksel İskele Festivali, muhteşem bir gece ile final yaptı. 3 Temmuz’da başlayan 12 Temmuz gecesi son bulan 47. Geleneksel İskele Festivali’nde renkler ve kültürlerin buluşmasının yanında müziğin coşkusu da İskele’ de yaşandı. Grup Rast ve Mabel Matiz’in sahne aldığı gecede İskele, tarihi kalabalığa ev sahipliği yaptı.

Müziğin kalbi İskele’ de attı

Festivalin son gecesi Festival Gösteri Alanı’na kurulan sahneye ilk olarak ülkemizin sevilen gruplarından Grup Rast çıktı. Sahnede kaldığı süre boyunca tanınmış pek çok ismin şarkılarını seslendiren grup, hayatını kaybeden usta sanatçı Kayahan’ı da unutmadı. ‘Tükendim’ isimli şarkısını konseri izlemeye gelenlerle birlikte hep bir ağızdan seslendirdi. Sahne performansı ve seslendirdikleri şarkılar ile dinlemeye gelenlere unutulmaz bir gece yaşatan grup,

Yeliz’in ‘yalan ’isimli şarkısını da hayranları ile birlikte selfie çektirerek seslendirdi.

Yaklaşık 1.5 Saat sahnede kalan gruba konserin sonunda Belediye Meclis Üyesi Kubilay Aşık, plaket ve çiçek takdim etti.

Canlı performansı ile büyük alkış topladı

Yaptığı çıkış ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran, son günlerin en çok dinlenen şarkıcıları arasında gösterilen MABEL MATİZ sahneye çıktığında ise coşku ikiye katlandı. Hayranları, Matiz’e sesini duyurabilmek için birbirleri ile yarıştı. Başarılı şarkıcı da repartuarına sığdırdığı birbirinden güzel şarkıları ile hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

İskele’de TARİHİ kalabalık!

47. Geleneksel İskele Festivali’nin finalinde İskele, tarihi bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Festival Gösteri Alanı Mabel Matiz hayranlarına dar geldi. Farklı tarzı ile çok kısa sürede müzik hayatında başarılara imza atan Matiz, ilk ve son albümünden şarkılarını İskele’ de hayranları için söyledi. Şarkılarına elindeki tefiyle de eşlik eden, Matiz’in konser boyunca keyfine diyecek yoktu.   Sezen Aksu’nun şarkılarını da repartuarına alan Mabel Matiz, gece yarısına kadar süren konserinde; hayranlarından tam not aldı.

Yorgun ama gururlu

10 gün süren Festivalin finalinde, Mabel Matiz’e teşekkür etmek için kürsüye çıkan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise yorgun ama gururluydu. İskele ve Belde Halkına yakışır bir Festivale ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Sadıkoğlu,

İskele’ ye tarihi bir kalabalığı yaşatan Mabel Matiz ve Kıbrıs Türk halkına teşekkür etti. İskele Belediye Başkanı; 10 gün boyunca gece gündüz demeden çalışan belediye personelinin yanı sıra; As Başkan Mahmut Yılmazoğulları’na,Belediye Müdür Vekili Tahir Musalar’a, Belediye Meclis Üyeleri; İsmail Osum, Osman Kırşan, Ozan Türeller, Kubilay Aşık, İldeniz Elbasan, Seymen Yılmaz, Sefa Kurukafa, Eray Göksan ve Zekiye Gece’ye katkılarından ötürü teşekkürlerini sundu.