3 Temmuz’da başlayan 47. Geleneksel İskele Festivali 12 Temmuz’a kadar tüm coşkusu ile devam ediyor. Festivalin 6. gününde bu kez Türkiye’nin sevilen iki ismi ağırlandı.

2’si bir arada

Türkiye’nin sevilen sesi, seslendirdiği özellikle duygusal şarkılar ile dinleyenleri kendisine hayran bırakan Hakan Altun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, 47. Geleneksel İskele Festivali’nde sahne aldı. Altun’a bu özel gecenin başında ve sonunda klarneti ile harikalar yaratan müzisyen Hüsnü Şenlendirici eşlik etti.

İlk sahne alan isim Hüsnü Şenlendirici oldu

Festival gösteri alanında kurulan sahneye ilk çıkan isim Hüsnü Şenlendirici oldu. Sezen Aksu’nun ‘Tükeneceğiz’ şarkısı ile konsere giriş yapan Şenlendirici, büyük alkış aldı. İbrahim Tatlıses’in Yorgunum Dostlarım isimli şarkısıyla da deyim yerinde ise dinleyenleri kendisinden geçirdi.

Telefonun ucunda çaresiz bekleyenlere seslendi.

Yarım saat boyunca sahnede kalan Hüsnü Şenlendirici daha sonra sahneye Hakan Altun’u davet etti. Yıllar geçmesine rağmen hiç eskimeyen şarkısı Telefonun ucunda ile sahneye çıkış yapan Altun’a konser alanını dolduranlar hep bir ağızdan eşlik etti.

‘Bana göresin’ şarkısı Hasan Sadıkoğlu’ndan eşine gitti

Hakan Altun, ilk albümünde yer alan bana göresin isimli şarkısını İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu adına eşi Ayşe Sadıkoğlu’na armağan etti.  Halk ile bir arada Hakan Altun konserini izleyen Hasan Sadıkoğlu ve eşi Ayşe Sadıkoğlu, hemen hemen tüm şarkılara eşlik etti.

Demba Ba’yı unutmadı

Başarılı şarkıcı Hakan Altun, Beşiktaş’ta geçtiğimiz sezon top koşturan efsane futbolcu Demba ba için hazırladıkları şarkıyı söylemeyi de ihmal etmedi. Üstelik yalnızca  Beşiktaşlılar değil, tüm takım taraftarları bu şarkıda Altun’u yalnız bırakmadı. Sahne performansı ile göz dolduran Hakan Altun; sahnede kaldığı yaklaşık 2 saat boyunca eski albümlerinin yanı sıra son albümünden de şarkılar seslendirdi. Duygusal şarkıları ile hüzünlendiren, hareketli şarkılarıyla da şenlendiren Altun’a konserin son bölümünde müzisyen Hüsnü Şenlendirici bir kez daha eşlik etti.

Ankara’nın bağları, İskele’de yankılandı

Konserin son bölümünde ‘Ankara’nın Bağları’ isimli şarkıyı da seslendiren İkili, Festival Gösteri Alanını dolduranlara unutamayacakları bir gece yaşattı.  Konser, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici’ye plaket ve çiçek taktimi ile son buldu.