Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İskele Belediyesi ve Larnakalılar Derneği’nin organizasyonu ile gerçekleşen Hüseyin Kıral’ın sunduğu Larnakalılar Gecesi’nde, Ayhan Başkal, Kubilay Aşık ve Fadıl Başkal sahne aldı.

Konseri izlemeye gelenler arasında İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil,  İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve eşi Ayşe Sadıkoğlu ile Larnakalılar Derneği Başkanı Göksel Saydam da vardı.

REZVAN KURŞİNİLER DE UNUTULMADI

Gecede, geçen yıl ölen İskeleli şarkıcı Rezvan Kurşiniler’in sesinden şarkı dinletilirken, Kurşiniler Grubu’nun kemancısı İbrahim Kurşuniler de müzik ziyafeti sundu

SAYDAM: “AMAÇ; LARNAKALILARI BİR ARAYA GETİRMEK”

Gecede İlk konuşan isim Larnakalılar Derneği Başkanı Göksel Saydam oldu. 2008 yılında kurulan Larnakalılar Derneği’nin amacının gelenek, görenek ve kültürlerini yaşatmak olduğunu ifade eden Saydam, Larnakalıları bir araya getirmek için bu tür etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

SADIKOĞLU: “2016’DA, DENİZ KOKAN BİR LARNAKALILAR GECESİNİN SÖZÜNÜ VERİYORUM”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, 2016 İskele Festivali kapsamında Larnakalılar Gecesi’ni Makenzi Halk Plajı’nda yapacaklarının sözünü verdi.

Larnakalılar Gecesi, etkinliğe katkı koyanlara verilen plaket ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

20. ULUSLARARASI İSKELE BELEDİYESİ HALK DANSLARI FESTİVALİ ‘GALA GECESİ’ YARIN

Bu arada, 47. Geleneksel İskele Festivali kapsamında yer alan 20. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali yarın akşamki gala gecesi ile sona erecek.

Organizatörlüğünü  Özlem Kadirağa’nın yaptığı Gala Gecesi’ne KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Makedonya, Kırgızistan, Meksika, Gürcistan ve Bangladeş’ten ekipler katılacak. Gala Gecesi yarın saat 21.30’ da Festival Gösteri Alanı’nda yer alacak