Kıbrıs Sanat Derneği Türk Müziği Korosu, 2 Temmuz Perşembe akşamı İskele Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 21.00’da, Samsun Sanat Merkezi Türk Müziği Korosu ile birlikte konser verecek, deyim yerinde ise kulakların pasını silecek.

İki etaptan oluşacak olan konserin ilki ise Samsun’da. Kıbrıs Sanat Derneği Türk Müziği Korosu, İskele Belediyesi ile kardeş şehir olan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde 27 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek olan konser için bugün( 25 Haziran), Samsun’a hareket etti. Samsun ve İskele’de verilecek olan “Kardeş Korolar Konseri”ni Kıbrıs Sanat Derneği Başkanı ve koro şefi Aytaç Çağın ile Samsun Sanat Merkezi Başkanı ve Devlet Sanatçısı, Şef Osman Ergen birlikte yönetecek.

“Kardeş Belediyeler”  İskele Belediyesi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde Samsun ve Kıbrıs’ta yapılacak “Kardeş Korolar Konseri” için yoğun çalışmalar devam ediyor.

Bu arada, Samsun ve İskele’de düzenlenecek “Kardeş Korolar Konseri”ne Kuzey Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa yönetimindeki İskele Halk Dansları Ekibi’nin gösterileri de eşlik edecek. Her iki konser de halka açık ve ücretsiz olacak.