Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile İtalyan Büyükelçiliği’nin birlikte organize ettiği; “İtalyan Film Festivali 2016”  başladı.

LTB basın biriminden yapılan açıklamaya göre, mart ayına yayılan 7 filmlik festivalin açılışına, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, İtalya’nın Lefkoşa Büyükelçisi Guido Cerboni, AB Program Destek Ofisi Başkanı Michaela Foresti, elçilik görevlileri, belediye meclis üyeleri ile sinemaseverler katıldı.

HARMANCI: “İTALYA İLE LEFKOŞA ARASINDA ÇOK ÖNEMLİ BAĞLAR VAR”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, İtalya ile Lefkoşa arasında çok önemli bağların bulunduğunu ifade ederek, bu bağların iki toplumu kültürel ve fiziksel olarak birbirine yakınlaştırdığını kaydetti.

İtalya’nın Palmanova şehri ile Lefkoşa’nın surlarını aynı şehir plancısının çizdiği ve en önemli tarihi yakınlığın da buradan geldiğini belirten Harmancı,  kültürel ve sosyolojik anlamda da birçok benzerlik bulunduğunu söyledi.

Aileye verilen değer, mimiklerin çok benzer olması ve duyguların sözlerden çok yüz ifadesi ile yansıtılması iki toplumun benzeşen özellikleri olarak öne çıkarken bu filmlerde de bu ve bunun gibi özellikleri göreceklerine inanç belirten Harmancı, her zaman çok kültürlülüğün bir merkezi olan Lefkoşa’nın bundan sonra da bu özelliğini sürdüreceğini vurguladı.

Harmancı, “bu çok kültürlü yapıyı etkinliklerle sürdürme kararlığındayız. Bütün ülkelerin kültürel hayatını Lefkoşalılar ile buluşturmaya devam edeceğiz ama görevden ayrılmadan bir gün de Kıbrıslı yönetmenlerin film festivalini yapıp sinemacılar vasıtasıyla Kıbrıs’ı tüm yabancı elçilere göstereceğiz” dedi.

İtalyan Büyükelçisi Guido Cerboni’nin de açılışta bir konuşma yaparak, sanatsal-kültürel işbirliği için LTB ve Başkan Mehmet Harmancı’ya teşekkür ettiği belirtildi.

1457516706.jpg

1457516707.jpg

1457516708.jpg