Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) 14. Kıbrıs Tiyatro Festivali çerçevesinde dün akşam Tiyatro AŞHK tarafından “Kanatsız Güvercinler” isimli oyun sahnelendi.

LTB’den verilen bilgiye göre, Kıbrıslı Türk sanatçı Hüseyin Köroğlu’nun oynayıp yönettiği oyunu Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da izledi.

Oyunun sahnelenmesinin ardından Kıbrıs Tiyatro Festivali Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber ve Tiyatro AŞHK Sanat Yönetmeni Hüseyin Köroğlu karşılıklı plaket takdiminde bulundu.

Tiyatro AŞHK Sanat Yönetmeni Hüseyin Köroğlu, Tiyatro Festivali’nin önemine vurgu yaparak, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya festival nedeniyle teşekkürlerini sundu.

Köroğlu, konuşmasında, geçen yıl hayatını kaybeden Pınarlı köyü Muhtarı Halil Öztürk Kemaloğulları’nı da andı ve eşi Şerife Kemaloğlulları’na çiçek takdim etti.

Tiyatro Aşhk’a önemli destekleri bulunan ve geçen yıl yaşamını yitiren sanatçı Tomris İncer’i de saygıyla andıklarını ifade eden Köroğlu, ekipte yer alan İncer’in torunu Alara Köroğlu’na da çiçek takdiminde bulundu.

Hüseyin Köroğlu konuşmasında, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Tarık Akan’ı da andı.